Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Λίγες και ειρηνικές διαδηλώσεις στη Βραζιλία
Μικρότερος αριθμός διαδηλωτών βγήκε στους δρόμους των πόλεων της Βραζιλίας την Κυριακή το βράδυ, καθώς φαίνεται ότι η έκρυθμη ατμόσφαιρα των βίαιων διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών έχει ηρεμήσει. Περίπου 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο έξω από το σπίτι του κυβερνήτη, ενώ σε μια άλλη συγκέντρωση, εκατοντάδες γονείς συγκεντρώθηκαν με τα παιδιά τους έξω από το Εθνικό Κογκρέσο στην πρωτεύουσα Μπραζίλια. Σε καμία από τις περιπτώσεις δεν αναφέρθηκαν επεισόδια.Η αστυνομία στο Μπέλο Οριζόντε εν τω μεταξύ έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας, εν όψει του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών μεταξύ της διοργανώτριας Βραζιλίας και της Ουρουγουάης που είναι προγραμματισμένος, την Τετάρτη.Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν στο Σάο Πάολο την περασμένη εβδομάδα για τις τιμές των εισιτηρίων στα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, αλλά οι διαδηλωτές διεύρυναν τις διαμαρτυρίες τους, συμπεριλαμβάνοντας, τη διαφθορά των κρατικών υπαλλήλων και την πολιτική των δημοσίων δαπανών. Τα χρήματα που δαπανώνται για να φιλοξενηθούν διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις πρέπει να πάνε στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και άλλα κοινωνικά προγράμματα, είναι το κεντρικό σύνθημα των διαδηλώσεων.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Λίγες και ειρηνικές διαδηλώσεις στη Βραζιλία

Μικρότερος αριθμός διαδηλωτών βγήκε στους δρόμους των πόλεων της Βραζιλίας την Κυριακή το βράδυ, καθώς φαίνεται ότι η έκρυθμη ατμόσφαιρα των βίαιων διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών έχει ηρεμήσει. Περίπου 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο έξω από το σπίτι του κυβερνήτη, ενώ σε μια άλλη συγκέντρωση, εκατοντάδες γονείς συγκεντρώθηκαν με τα παιδιά τους έξω από το Εθνικό Κογκρέσο στην πρωτεύουσα Μπραζίλια. Σε καμία από τις περιπτώσεις δεν αναφέρθηκαν επεισόδια.

Η αστυνομία στο Μπέλο Οριζόντε εν τω μεταξύ έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας, εν όψει του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών μεταξύ της διοργανώτριας Βραζιλίας και της Ουρουγουάης που είναι προγραμματισμένος, την Τετάρτη.

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν στο Σάο Πάολο την περασμένη εβδομάδα για τις τιμές των εισιτηρίων στα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, αλλά οι διαδηλωτές διεύρυναν τις διαμαρτυρίες τους, συμπεριλαμβάνοντας, τη διαφθορά των κρατικών υπαλλήλων και την πολιτική των δημοσίων δαπανών. Τα χρήματα που δαπανώνται για να φιλοξενηθούν διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις πρέπει να πάνε στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και άλλα κοινωνικά προγράμματα, είναι το κεντρικό σύνθημα των διαδηλώσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X