Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Επιδρομές στη λωρίδα της Γάζας
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις τη νύκτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα στη λωρίδα της Γάζας μετά τα πυρά ρουκετών εναντίον του νότιου Ισραήλ, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές."Ως απάντηση στις πολυάριθμες επιθέσεις με ρουκέτες αυτών των τελευταίων ημερών, ένα σκάφος της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έβαλε στόχο δύο αποθήκες όπλων στο κέντρο της λωρίδας της Γάζας και μια θέση εκτόξευσης ρουκετών στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας. Οι στόχοι επλήγησαν", αναφέρεται σε στρατιωτική ανακοίνωση.Από τις ισραηλινές επιδρομές επλήγησαν ακατοίκητες ζώες και δεν υπήρξαν τραυματίες, έκαναν γνωστό παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες.Αργά χθες το βράδυ, δύο ρουκέτες έπληξαν το νότιο Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν ζημιές ούτε θύματα, σύμφωνα με ισραηλινές στρατιωτικές πηγές.Δύο άλλες ρουκέτες αναχαιτίσθηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα "Iron Dome" (Σιδερένιος Θόλος), διευκρινίσθηκε στη στρατιωτική ανακοίνωση.Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης είχαν αρχικά κάνει λόγο για τρεις ρουκέτες, οι οποίες έπληξαν μη κατοικημένες ζώνες του νότιου Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν ζημιές ούτε θύματα.Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός είχε επιρρίψει την ευθύνη για τα πυρά, για τα οποία ουδείς είχε αναλάβει ως εκείνη τη στιγμή την ευθύνη, στο ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς που κυβερνά τη λωρίδα της Γάζας. Το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ, από το οποίο διακινούνται εμπορεύματα, ανάμεσα στο Ισραήλ και τη λωρίδα της Γάζας θα κλείσει μέχρι νεωτέρας, διευκρινίζεται στη στρατιωτική ανακοίνωση.Οι εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του νότιου Ισραήλ πραγματοποιούνται ενώ μια διένεξη έχει ξεσπάσει στη λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο ριζοσπαστικό κίνημα Ισλαμικός Τζιχάντ και τη Χαμάς.Ο Ισλαμικός Τζιχάντ διέκοψε τις επαφές του με τη Χαμάς μετά το θάνατο την Κυριακή ενός από τους αρχηγούς του, ο οποίος τραυματίσθηκε σε μια συμπλοκή με την αστυνομία.Στις 21 του περασμένου Νοεμβρίου, η Χαμάς είχε συνάψει εκεχειρία με το Ισραήλ έπειτα από μια εβδομάδα φονικών εχθροπραξιών.Έκτοτε ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί επανειλημμένα εναντίον του νότιου Ισραήλ και την ευθύνη για τα πυρά αυτά έχουν αναλάβει σαλαφιστικές οργανώσεις οι οποίες αμφισβητούν την εξουσία της Χαμάς.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Επιδρομές στη λωρίδα της Γάζας

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις τη νύκτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα στη λωρίδα της Γάζας μετά τα πυρά ρουκετών εναντίον του νότιου Ισραήλ, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

«Ως απάντηση στις πολυάριθμες επιθέσεις με ρουκέτες αυτών των τελευταίων ημερών, ένα σκάφος της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έβαλε στόχο δύο αποθήκες όπλων στο κέντρο της λωρίδας της Γάζας και μια θέση εκτόξευσης ρουκετών στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας. Οι στόχοι επλήγησαν», αναφέρεται σε στρατιωτική ανακοίνωση.

Από τις ισραηλινές επιδρομές επλήγησαν ακατοίκητες ζώες και δεν υπήρξαν τραυματίες, έκαναν γνωστό παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες.

Αργά χθες το βράδυ, δύο ρουκέτες έπληξαν το νότιο Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν ζημιές ούτε θύματα, σύμφωνα με ισραηλινές στρατιωτικές πηγές.

Δύο άλλες ρουκέτες αναχαιτίσθηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα «Iron Dome» (Σιδερένιος Θόλος), διευκρινίσθηκε στη στρατιωτική ανακοίνωση.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης είχαν αρχικά κάνει λόγο για τρεις ρουκέτες, οι οποίες έπληξαν μη κατοικημένες ζώνες του νότιου Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν ζημιές ούτε θύματα.

Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός είχε επιρρίψει την ευθύνη για τα πυρά, για τα οποία ουδείς είχε αναλάβει ως εκείνη τη στιγμή την ευθύνη, στο ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς που κυβερνά τη λωρίδα της Γάζας.

Το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ, από το οποίο διακινούνται εμπορεύματα, ανάμεσα στο Ισραήλ και τη λωρίδα της Γάζας θα κλείσει μέχρι νεωτέρας, διευκρινίζεται στη στρατιωτική ανακοίνωση.

Οι εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του νότιου Ισραήλ πραγματοποιούνται ενώ μια διένεξη έχει ξεσπάσει στη λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο ριζοσπαστικό κίνημα Ισλαμικός Τζιχάντ και τη Χαμάς.

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ διέκοψε τις επαφές του με τη Χαμάς μετά το θάνατο την Κυριακή ενός από τους αρχηγούς του, ο οποίος τραυματίσθηκε σε μια συμπλοκή με την αστυνομία.

Στις 21 του περασμένου Νοεμβρίου, η Χαμάς είχε συνάψει εκεχειρία με το Ισραήλ έπειτα από μια εβδομάδα φονικών εχθροπραξιών.

Έκτοτε ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί επανειλημμένα εναντίον του νότιου Ισραήλ και την ευθύνη για τα πυρά αυτά έχουν αναλάβει σαλαφιστικές οργανώσεις οι οποίες αμφισβητούν την εξουσία της Χαμάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X