Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Πιο επιρρεπείς οι άντρες στα προβλήματα μνήμης
Οι ηλικιωμένοι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να αναπτύξουν προβλήματα μνήμης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Στη μελέτη συμμετείχαν 2.050 εθελοντές ηλικίας 70 έως 89 ετών, από τους οποίους πήραν συνεντεύξεις οι ερευνητές για τη μνήμη και το ιατρικό ιστορικό τους, ενώ τους υπέβαλλαν σε ειδικά τεστ μνήμης και ικανότητας σκέψεως. Συνολικά, το 14% των εθελοντών έπασχαν από ήπια νοητική διαταραχή, αλλά το ποσοστό αυτό ήταν κατά σχεδόν 40% υψηλότερο στους άντρες απ ό,τι στις γυναίκες (19% έναντι 14%). Οι πάσχοντες από ήπια νοητική διαταραχή παρουσιάζουν προβλήματα μνήμης ή σκέψεως τα οποία είναι πιο σοβαρά από αυτά που θα σχετίζονταν με την φυσιολογική γήρανση. Η ήπια νοητική διαταραχή συχνά αλλά όχι πάντοτε αναπτύσσουν αργότερα νόσο του Άλτσχαϊμερ, σύμφωνα με την Εταιρεία Νόσου του Άλτσχαϊμερ των ΗΠΑ. Η μελέτη, που δημοσιεύεται στο τεύχος της 7ης Σεπτεμβρίου της επιθεώρησης "Neurology

Πιο επιρρεπείς οι άντρες στα προβλήματα μνήμης

Οι ηλικιωμένοι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να αναπτύξουν προβλήματα μνήμης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Στη μελέτη συμμετείχαν 2.050 εθελοντές ηλικίας 70 έως 89 ετών, από τους οποίους πήραν συνεντεύξεις οι ερευνητές για τη μνήμη και το ιατρικό ιστορικό τους, ενώ τους υπέβαλλαν σε ειδικά τεστ μνήμης και ικανότητας σκέψεως.

Συνολικά, το 14% των εθελοντών έπασχαν από ήπια νοητική διαταραχή, αλλά το ποσοστό αυτό ήταν κατά σχεδόν 40% υψηλότερο στους άντρες απ’ ό,τι στις γυναίκες (19% έναντι 14%).

Οι πάσχοντες από ήπια νοητική διαταραχή παρουσιάζουν προβλήματα μνήμης ή σκέψεως τα οποία είναι πιο σοβαρά από αυτά που θα σχετίζονταν με την φυσιολογική γήρανση. Η ήπια νοητική διαταραχή συχνά – αλλά όχι πάντοτε – αναπτύσσουν αργότερα νόσο του Άλτσχαϊμερ, σύμφωνα με την Εταιρεία Νόσου του Άλτσχαϊμερ των ΗΠΑ.

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στο τεύχος της 7ης Σεπτεμβρίου της επιθεώρησης «Neurology

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

X