Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Στον Πειραιά αύριο ο ισχυρός άνδρας της COSCO
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και με στελέχη της κυβέρνησης, αναμένεται να έχει αύριο στην Αθήνα ο ισχυρός άνδρας της Cosco group, captain Wei Jiafu, ο οποίος στις 6 το απόγευμα αναμένεται στο Νέο Ικόνιο για τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της προβλήτας ΙΙΙ. Σημειώνεται, ότι στις 17 Μαϊου εγκαταστάθηκαν στο συγκεκριμένο χώρο πέντε από τις πιο σύγχρονες γερανογέφυρες στον κόσμο, τύπου super post panamaχ, ενώ αναμένονται άλλες δύο, προκειμένου η θυγατρική της Cosco, ΣΕΠ ΑΕ, να θέσει σε πλήρη λειτουργία τον προβλήτα ΙΙΙ από την 1η Ιουλίου 2013, ταχύτερα από ό,τι προβλέπεται στις συμβατικές της υποχρεώσεις με το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή το 2016. Οι νέες γερανογέφυρες έχουν ανυψωτική ικανότητα 65-85 τόνους, μπορούν εξυπηρετούν πλοία έως και 360 μέτρα και να αδειάζουν περίπου 4.000 κοντέινερ μέσα σε 24 ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας, το θέμα της αξιοποίησης των λιμανιών και συγκεκριμένα του ΟΛΠ και του ΟΛΘ δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει, ενώ ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ σε πρόσφατη συνέντευξή του έκανε λόγο για επίσπευση της συγκεκριμένη διαδικασίας. Σημειώνεται, ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει ζητήσει παράταση, προκειμένου να παρουσιάσει το πρόγραμμα αξιοποίησης των λιμανιών, δηλαδή αν θα είναι με ολική πώληση μετοχών η παραχώρηση υπηρεσιών. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στον Πειραιά αύριο ο ισχυρός άνδρας της COSCO

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και με στελέχη της κυβέρνησης, αναμένεται να έχει αύριο στην Αθήνα ο ισχυρός άνδρας της Cosco group, captain Wei Jiafu, ο οποίος στις 6 το απόγευμα αναμένεται στο Νέο Ικόνιο για τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της προβλήτας ΙΙΙ.

Σημειώνεται, ότι στις 17 Μαϊου εγκαταστάθηκαν στο συγκεκριμένο χώρο πέντε από τις πιο σύγχρονες γερανογέφυρες στον κόσμο, τύπου super post panamaχ, ενώ αναμένονται άλλες δύο, προκειμένου η θυγατρική της Cosco, ΣΕΠ ΑΕ, να θέσει σε πλήρη λειτουργία τον προβλήτα ΙΙΙ από την 1η Ιουλίου 2013, ταχύτερα από ό,τι προβλέπεται στις συμβατικές της υποχρεώσεις με το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή το 2016.

Οι νέες γερανογέφυρες έχουν ανυψωτική ικανότητα 65-85 τόνους, μπορούν εξυπηρετούν πλοία έως και 360 μέτρα και να αδειάζουν περίπου 4.000 κοντέινερ μέσα σε 24 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας, το θέμα της αξιοποίησης των λιμανιών και συγκεκριμένα του ΟΛΠ και του ΟΛΘ δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει, ενώ ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ σε πρόσφατη συνέντευξή του έκανε λόγο για επίσπευση της συγκεκριμένη διαδικασίας.

Σημειώνεται, ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει ζητήσει παράταση, προκειμένου να παρουσιάσει το πρόγραμμα αξιοποίησης των λιμανιών, δηλαδή αν θα είναι με ολική πώληση μετοχών η παραχώρηση υπηρεσιών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X