Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Η NASA καταγράφει όλη τη χλωρίδα του πλανήτη μας
Κάνοντας χρήση του δορυφόρου Suomi NPP και της σουίτας Visible and Infrared Imaging and Radiometer Suite (VIIRS) η NASA κατέγραψε όλη τη χλωρίδα του πλανήτη μας στην υψηλότερη μέχρι σήμερα ανάλυση.O δορυφόρος κατέγραψε το ποσοστό του ορατού και του εγγύς υπέρυθρου φωτός που ανακλάστηκε από την επιφάνεια της Γης, μιας και τα φυτά απορροφούν το ορατό φως για τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης και ανακλούν το εγγύς υπέρυθρο.Κάθε pixel της εικόνας αντιστοιχεί σε 500 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι για τη δημιουργία της ο δορυφόρος χρειάστηκε να καταγράφει 330MB δεδομένων κάθε λεπτό για μία ολόκληρη εβδομάδα. Το αποτέλεσμα πέρα από εντυπωσιακό εκτιμάται ότι θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κάνουν προβλέψεις για τυχόν ξηρασίες, πυρκαγιές ή κρούσματα ελονοσίας.Πηγή:techgear.gr

Η NASA καταγράφει όλη τη χλωρίδα του πλανήτη μας

Κάνοντας χρήση του δορυφόρου Suomi NPP και της σουίτας Visible and Infrared Imaging and Radiometer Suite (VIIRS) η NASA κατέγραψε όλη τη χλωρίδα του πλανήτη μας στην υψηλότερη μέχρι σήμερα ανάλυση.

O δορυφόρος κατέγραψε το ποσοστό του ορατού και του εγγύς υπέρυθρου φωτός που ανακλάστηκε από την επιφάνεια της Γης, μιας και τα φυτά απορροφούν το ορατό φως για τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης και ανακλούν το εγγύς υπέρυθρο.

Κάθε pixel της εικόνας αντιστοιχεί σε 500 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι για τη δημιουργία της ο δορυφόρος χρειάστηκε να καταγράφει 330MB δεδομένων κάθε λεπτό για μία ολόκληρη εβδομάδα. Το αποτέλεσμα πέρα από εντυπωσιακό εκτιμάται ότι θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κάνουν προβλέψεις για τυχόν ξηρασίες, πυρκαγιές ή κρούσματα ελονοσίας.

Πηγή:techgear.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X