Ford με μειωμένες τιμές

Του ΣΠΥΡΟΥ ΡΕΚΚΑ

Χτύπησαν οι μεγάλες καμπάνες στο κάστρο της Ford, μετά την πτώση των πωλήσεων που σημείωσε η γνωστή μάρκα το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ελληνική αγορά. Οπως είχα σημειώσει στο προηγούμενο φύλλο, η Ford είδε τις πωλήσεις της να πέφτουν κατά 41,2% το πρώτο πεντάμηνο του 2013, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση πωλήσεων στη λίστα των εταιρειών που πρωταγωνιστούν στην τοπική αγορά.

Οι κυριότεροι λόγοι που έφεραν αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα είναι η στροφή των καταναλωτών στα αυτοκίνητα ντίζελ μικρού κυβισμού, η απόφαση της μάρκας να επενδύσει τεράστια ποσά στην ανάπτυξη των βενζινοκινητήρων χαμηλού κυβισμού Ecoboost, καθώς και η αρχική τιμολογιακή πολιτική που καθόρισε η μητρική εταιρεία.

Πρώτο δείγμα γραφής

Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford Motors Ηellas, κ. Νίκος Νοταράς, έδωσε γρήγορα το πρώτο δείγμα γραφής. Υστερα από συνεννόηση με τη μητρική εταιρεία εξασφάλισε μειωμένες τιμές για τα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ελλάδα. Μάλιστα, ξεκίνησε μια προσπάθεια προώθησης των αυτοκινήτων που ήδη βρίσκονται στη χώρα μας σε προνομιακές τιμές, χωρίς να διαφοροποιηθεί ο εξοπλισμός τους.

Η προσπάθεια αρχικά επικεντρώθηκε στα Focus και Fiesta, δύο μοντέλα τα οποία μπορούν να ανακτήσουν εύκολα το χαμένο έδαφος στις κατηγορίες τους, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, σύντομα θα υπάρξουν χαμηλότερες τιμές για τα περισσότερα μοντέλα της γκάμας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η βασική έκδοση του Focus με τον βραβευμένο τρικύλινδρο κινητήρα Ecoboost 1.000 κ.εκ. κοστίζει πλέον 12.990 ευρώ. Η νέα τιμή είναι μειωμένη κατά 975 ευρώ.

Ανακοινώθηκε ότι προσφέρει την καλύτερη απόδοση καυσίμου στην κατηγορία με κατανάλωση 4,8 λίτρ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 109 γρμ./χλμ.

Να θυμίσω ότι το Focus Ecoboost 1.0 είναι μία από τις πληρέστερες προτάσεις της μικρομεσαίας κατηγορίας. Ομως, αυτή την περίοδο οι περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές προτιμούν τα ντίζελ, ακόμη και αν γνωρίζουν ότι δεν θα κάνουν ποτέ την απόσβεση της επιπλέον δαπάνης, σε σχέση με ένα αντίστοιχο βενζινοκίνητο, που δίνουν για να τα αποκτήσουν.

Οσον αφορά το Ford Focus με τον πετρελαιοκινητήρα 1.600 κ.εκ. ισχύος 105 ίππων, η νέα τιμή είναι 17.322 ευρώ. Η αρχική ήταν 17.861 ευρώ, οπότε το κέρδος, χωρίς συμβιβασμό στον εξοπλισμό, ανέρχεται στα 539 ευρώ.

Ευνοημένο είναι και το ανανεωμένο Fiesta, το οποίο προσφέρεται πλέον σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές. Η ανακοίνωση κάνει λόγο για αρχική τιμή 9.990 ευρώ, κέρδος 1.084 ευρώ. Αυτή η τιμή αφορά την 3π. έκδοση με τον τετρακύλινδρο κινητήρα 1.0, 80 ίππων. Το Fiesta Trend 5π. 1.0 100 ίππων πωλείται προς 12.058 ευρώ, κέρδος 431 ευρώ.

Σχετικά άρθρα