Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / ΕΕ- Γερμανία ζητούν εξηγήσεις από τις ΗΠΑ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία ζήτησαν σήμερα εξηγήσεις από τις αμερικανικές αρχές σχετικά με τις αποκαλύψεις του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με δημοσίευμα του οποίου η Ουάσινγκτον κατασκόπευε τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Ήλθαμε αμέσως σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές στην Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες και ζητήσαμε εξηγήσεις για τις πληροφορίες αυτές. Μάς είπαν ότι θα επαληθεύσουν την ακρίβεια των πληροφοριών αυτών που δημοσιεύθηκαν χθες και ότι θα μάς απαντήσουν", τονίζεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εξηγήσεις για το θέμα αυτό ζήτησε και η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. "Η αμερικανική πλευρά πρέπει να μάς εξηγήσει αμέσως και λεπτομερώς εάν οι πληροφορίες αυτές για τηλεφωνικές υποκλοπές από τις ΗΠΑ στην ΕΕ, αληθεύουν ή όχι", δήλωσε η υπουργός Σαμπίνε Λοϊτχόισερ-Σνάρενμπεργκερ.

ΕΕ- Γερμανία ζητούν εξηγήσεις από τις ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία ζήτησαν σήμερα εξηγήσεις από τις αμερικανικές αρχές σχετικά με τις αποκαλύψεις του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με δημοσίευμα του οποίου η Ουάσινγκτον κατασκόπευε τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ήλθαμε αμέσως σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές στην Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες και ζητήσαμε εξηγήσεις για τις πληροφορίες αυτές. Μάς είπαν ότι θα επαληθεύσουν την ακρίβεια των πληροφοριών αυτών που δημοσιεύθηκαν χθες και ότι θα μάς απαντήσουν», τονίζεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εξηγήσεις για το θέμα αυτό ζήτησε και η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Η αμερικανική πλευρά πρέπει να μάς εξηγήσει αμέσως και λεπτομερώς εάν οι πληροφορίες αυτές για τηλεφωνικές υποκλοπές από τις ΗΠΑ στην ΕΕ, αληθεύουν ή όχι», δήλωσε η υπουργός Σαμπίνε Λοϊτχόισερ-Σνάρενμπεργκερ.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X