Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Απελευθέρωσαν 175 κρατούμενους
Αφού δολοφόνησαν δύο πολίτες, περίπου 20 ένοπλοι απειλώντας με εκρηκτικά (δυναμίτιδα) προχώρησαν τα ξημερώματα χθες στην αποφυλάκιση 175 κρατούμενων στο Ακούρε στη νότια Νιγηρία, ανακοίνωσε η διεύθυνση των τοπικών φυλακών της Ολοκούτα. Μικρός αριθμός δραπετών στη συνέχεια συνελήφθη από την τοπική αστυνομία.Τόσο η Μπόκο Χαράμ όσο και η συνδεδεμένη με την Αλ Κάιντα οργάνωση Ανσάρου θεωρούνται από επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας υπεύθυνες για παρόμοια περιστατικά, τα οποία τα τελευταία έτη έχουν καταγραφεί στη Νιγηρία. Το πρακτορείο Ρόιτερς μεταδίδει ότι η εγκληματικότητα και η διαφθορά έχουν λάβει διαστάσεις στη Νιγηρία, που είναι πετρελαιοπαραγωγό κράτος και το πολυπληθέστερο της Αφρικής.Ο πρόεδρος της χώρας Τζόναθαν Γκούντλακ, επιδιώκοντας να εξουδετερώσει τη δράση της Μπόκο Χαράμ έχει κηρύξει τρεις πολιτείες στα βόρεια και ανατολικά της Νιγηρίας σε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Απελευθέρωσαν 175 κρατούμενους

Αφού δολοφόνησαν δύο πολίτες, περίπου 20 ένοπλοι απειλώντας με εκρηκτικά (δυναμίτιδα) προχώρησαν τα ξημερώματα χθες στην αποφυλάκιση 175 κρατούμενων στο Ακούρε στη νότια Νιγηρία, ανακοίνωσε η διεύθυνση των τοπικών φυλακών της Ολοκούτα. Μικρός αριθμός δραπετών στη συνέχεια συνελήφθη από την τοπική αστυνομία.

Τόσο η Μπόκο Χαράμ όσο και η συνδεδεμένη με την Αλ Κάιντα οργάνωση Ανσάρου θεωρούνται από επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας υπεύθυνες για παρόμοια περιστατικά, τα οποία τα τελευταία έτη έχουν καταγραφεί στη Νιγηρία. Το πρακτορείο Ρόιτερς μεταδίδει ότι η εγκληματικότητα και η διαφθορά έχουν λάβει διαστάσεις στη Νιγηρία, που είναι πετρελαιοπαραγωγό κράτος και το πολυπληθέστερο της Αφρικής.

Ο πρόεδρος της χώρας Τζόναθαν Γκούντλακ, επιδιώκοντας να εξουδετερώσει τη δράση της Μπόκο Χαράμ έχει κηρύξει τρεις πολιτείες στα βόρεια και ανατολικά της Νιγηρίας σε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X