Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Κυβέρνηση με… άρωμα γυναίκας
Ο νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ διόρισε σήμερα ως υπουργούς αριθμό ρεκόρ γυναικών, αφού αντικατέστησε την περασμένη Τετάρτη επικεφαλής της κυβέρνησης την Τζούλια Γκίλαρντ, η οποία μειοψήφησε σε ψηφοφορία εμπιστοσύνης που πραγματοποιήθηκε στους κόλπους του Εργατικού Κόμματος."Είμαι ευτυχής για το γεγονός ότι η κυβέρνησή μας αριθμεί μεγαλύτερο αριθμό γυναικών από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση ως τώρα στην ιστορία της Αυστραλίας", δήλωσε ο Ραντ.Το διευρυμένο υπουργικό συμβούλιο του νέου πρωθυπουργού, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αριθμεί συνολικά 11 γυναίκες στα 30 μέλη του, έναντι 9 στην προηγούμενη κυβέρνηση.Η Τζασίντα Κόλινς, γερουσιαστής της Βικτόριας, εντάσσεται στην ομάδα του Ραντ στη θέση της υπουργού Ψυχικής Υγείας και Γήρατος, η Τζούλι Κόλινς είναι υπουργός Στέγασης και αρμόδια για τη θέση των γυναικών και η Κάθριν Κινγκ ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Περιφερειακής Διπλωματίας.Ο Κέβιν Ραντ τόνισε πως οι διορισμοί αυτοί έγιναν αποκλειστικά με κριτήρια ικανότητας και όχι για να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών στην ομάδα του. Δήλωσε εξάλλου πως ο κύριος στόχος της κυβέρνησής του είναι να "συντηρήσει μια ισχυρή οικονομία".Ο διορισμός αυξημένου αριθμού γυναικών ως υπουργών λαμβάνει χώρα παρόλο που η Γκίλαρντ είχε υπάρξει στη διάρκεια της θητείας της στόχος επανειλημμένων σεξιστικών επιθέσεων, οι οποίες είχαν κάνει φανερό το μισογυνισμό των αυστραλών πολιτικών.Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε χθες Κυριακή στη δημοσιότητα, οι Εργατικοί έχουν ωφεληθεί από την αλλαγή επικεφαλής της κυβέρνησης, καθώς έχουν ανέβει και πάλι στο 49% των θετικών γνωμών, έναντι 51% για τους Φιλελεύθερους.Την περασμένη εβδομάδα ο Κέβιν Ραντ είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως είχε προγραμματίσει η Γκίλαρντ, όμως προς το παρόν δεν έχει ορίσει άλλη ημερομηνία.

Κυβέρνηση με… άρωμα γυναίκας

Ο νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ διόρισε σήμερα ως υπουργούς αριθμό ρεκόρ γυναικών, αφού αντικατέστησε την περασμένη Τετάρτη επικεφαλής της κυβέρνησης την Τζούλια Γκίλαρντ, η οποία μειοψήφησε σε ψηφοφορία εμπιστοσύνης που πραγματοποιήθηκε στους κόλπους του Εργατικού Κόμματος.

"Είμαι ευτυχής για το γεγονός ότι η κυβέρνησή μας αριθμεί μεγαλύτερο αριθμό γυναικών από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση ως τώρα στην ιστορία της Αυστραλίας", δήλωσε ο Ραντ.

Το διευρυμένο υπουργικό συμβούλιο του νέου πρωθυπουργού, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αριθμεί συνολικά 11 γυναίκες στα 30 μέλη του, έναντι 9 στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Η Τζασίντα Κόλινς, γερουσιαστής της Βικτόριας, εντάσσεται στην ομάδα του Ραντ στη θέση της υπουργού Ψυχικής Υγείας και Γήρατος, η Τζούλι Κόλινς είναι υπουργός Στέγασης και αρμόδια για τη θέση των γυναικών και η Κάθριν Κινγκ ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Περιφερειακής Διπλωματίας.

Ο Κέβιν Ραντ τόνισε πως οι διορισμοί αυτοί έγιναν αποκλειστικά με κριτήρια ικανότητας και όχι για να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών στην ομάδα του. Δήλωσε εξάλλου πως ο κύριος στόχος της κυβέρνησής του είναι να "συντηρήσει μια ισχυρή οικονομία".

Ο διορισμός αυξημένου αριθμού γυναικών ως υπουργών λαμβάνει χώρα παρόλο που η Γκίλαρντ είχε υπάρξει στη διάρκεια της θητείας της στόχος επανειλημμένων σεξιστικών επιθέσεων, οι οποίες είχαν κάνει φανερό το μισογυνισμό των αυστραλών πολιτικών.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε χθες Κυριακή στη δημοσιότητα, οι Εργατικοί έχουν ωφεληθεί από την αλλαγή επικεφαλής της κυβέρνησης, καθώς έχουν ανέβει και πάλι στο 49% των θετικών γνωμών, έναντι 51% για τους Φιλελεύθερους.

Την περασμένη εβδομάδα ο Κέβιν Ραντ είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως είχε προγραμματίσει η Γκίλαρντ, όμως προς το παρόν δεν έχει ορίσει άλλη ημερομηνία.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X