Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Λιτότητα και στο Βέλγιο
Το βελγικό υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε χθες σε ένα πακέτο μέτρων για την εξοικονόμηση 3 δισ. ευρώ και πλέον ως τα τέλη του 2014, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Έλιο ντι Ρούπο, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής με στόχο να μειωθεί το υψηλό έλλειμμα της χώρας και να εκπληρωθούν οι στόχοι που έχει ορίσει η ΕΕ.Το πακέτο αυτό μέτρων, το οποίο υπόκειται στην έγκριση της βουλής, περιλαμβάνει αυξήσεις πολλών φόρων και περικοπές δαπανών. Το Βέλγιο έχει δημόσιο έλλειμμα 375 δισ. ευρώ, ή 99% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) του. Η ΕΕ έχει καθορίσει ότι το επίπεδο του δημόσιου χρέους δεν μπορεί να υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ των κρατών μελών της.Το έλλειμμα αναμένεται να πέσει από το σημερινό 3,9% στο 2,7%, κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ που έχει επίσης ορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως τα τέλη του 2013, είπε ο Ντι Ρούπο. Το Βέλγιο έχει γλιτώσει μετά βίας την επιβολή προστίμων από την ΕΕ για την αποτυχία του να μειώσει το έλλειμμά του. Η χώρα δέχθηκε έντονες επικρίσεις από την Επιτροπή στις εαρινές της συστάσεις προς τα κράτη μέλη τον Μάιο.Ο διορθωτικός προϋπολογισμός που παρουσιάστηκε προβλέπει εξοικονομήσεις 750 εκατ. ευρώ το 2013 και 2,37 δισ. ευρώ το 2014, ανέφερε ο Βέλγος πρωθυπουργός. "Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να αποφύγουμε το να προκαλέσουμε ζημιά στην μηχανή της οικονομίας

Λιτότητα και στο Βέλγιο

Το βελγικό υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε χθες σε ένα πακέτο μέτρων για την εξοικονόμηση 3 δισ. ευρώ και πλέον ως τα τέλη του 2014, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Έλιο ντι Ρούπο, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής με στόχο να μειωθεί το υψηλό έλλειμμα της χώρας και να εκπληρωθούν οι στόχοι που έχει ορίσει η ΕΕ.

Το πακέτο αυτό μέτρων, το οποίο υπόκειται στην έγκριση της βουλής, περιλαμβάνει αυξήσεις πολλών φόρων και περικοπές δαπανών. Το Βέλγιο έχει δημόσιο έλλειμμα 375 δισ. ευρώ, ή 99% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) του. Η ΕΕ έχει καθορίσει ότι το επίπεδο του δημόσιου χρέους δεν μπορεί να υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ των κρατών μελών της.

Το έλλειμμα αναμένεται να πέσει από το σημερινό 3,9% στο 2,7%, κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ που έχει επίσης ορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως τα τέλη του 2013, είπε ο Ντι Ρούπο. Το Βέλγιο έχει γλιτώσει μετά βίας την επιβολή προστίμων από την ΕΕ για την αποτυχία του να μειώσει το έλλειμμά του. Η χώρα δέχθηκε έντονες επικρίσεις από την Επιτροπή στις εαρινές της συστάσεις προς τα κράτη μέλη τον Μάιο.

Ο διορθωτικός προϋπολογισμός που παρουσιάστηκε προβλέπει εξοικονομήσεις 750 εκατ. ευρώ το 2013 και 2,37 δισ. ευρώ το 2014, ανέφερε ο Βέλγος πρωθυπουργός. "Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να αποφύγουμε το να προκαλέσουμε ζημιά στην μηχανή της οικονομίας

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X