Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Επτά νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ
Η επίθεση που σημειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στην Καμπούλ από βομβιστές καμικάζι εναντίον ξένης εταιρίας μεταφορών που συνεργάζεται με την ISAF, τη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων, ανακοίνωσε η αστυνομίας της αφγανικής πρωτεύουσας. "Τέσσερις Νεπαλέζοι φρουροί, ένας αφγανός φρουρός, καθώς και δύο αφγανοί πολίτες" σκοτώθηκαν στην επίθεση, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ Μοχάμαντ Αγιούμπ Σαλάνγκι, διευκρινίζοντας ότι όλοι οι δράστες, που πρέπει να ήταν τρεις, σκοτώθηκαν. Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Στόχος της επίθεσης που "σημειώθηκε στις 04.30' τοπική ώρα (03.00' ώρα Ελλάδος) ήταν εταιρία μεταφορών επιμελητειακής υποστήριξης που συνεργάζεται με τις διεθνείς δυνάμεις", εξήγησε ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ Μοχαμάντ Ντάουντ Αμίν. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά εξερράγη έξω από την είσοδο βιομηχανικού συγκροτήματος ανοίγοντας έναν τεράστιο κρατήρα. Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν ανάμεσα στους φρουρούς και σε δύο ή τρεις καμικάζι επί 40 λεπτά, εξήγησε ο αρχηγός της αστυνομίας. Πυκνό σύννεφο καπνού κάλυψε την περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς μέρος της εισόδου ενός κτιρίου. Ένας ηλικιωμένος άνδρας τραυματίστηκε, το πρόσωπό του ήταν γεμάτο αίματα και είχε πολλούς επιδέσμους στο κεφάλι. Πολλές ξένες επιχειρήσεις συνεργάζονται με την ISAF στο Αφγανιστάν. Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης αλλά οι αντάρτες ταλιμπάν, που πολεμούν την κυβέρνηση της Καμπούλ και την υπό τις ΗΠΑ δύναμη του ΝΑΤΟ μετά την πτώση του καθεστώτος τους το 2001, στέλνουν συχνά κομάντος αυτοκτονίας στην Καμπούλ. Τη Δευτέρα ένα άνδρας που φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά και από πάνω στρατιωτική στολή σκοτώθηκε στο κέντρο της πόλης από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, κοντά τα γραφεία της μυστικής υπηρεσίας (NDS). Πριν από μια εβδομάδα μια μεγάλη επίθεση εναντίον του προεδρικού μεγάρου της Καμπούλ και γραφείων της CIA, της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, στοίχισε τη ζωή τριών αφγανών φρουρών. Οι αντάρτες ταλιμπάν άνοιξαν στις 18 Ιουνίου πολιτικό γραφείο στη Ντόχα, δηλώνοντας ότι θέλουν την εξεύρεση μιας λύσης ύστερα από σχεδόν 12 χρόνια πολέμου στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η λειτουργία του γραφείου της αντιπροσωπείας των Ταλιμπάν στην πρωτεύουσα του Κατάρ δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε καμιά συγκεκριμένη διαπραγμάτευση. Εξάλλου οι αντάρτες έχουν δηλώσει ότι δεν προτίθενται να σταματήσουν τις επιθέσεις τους κατά της κυβέρνησης της Καμπούλ και της δύναμης του ΝΑΤΟ.

Επτά νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Η επίθεση που σημειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στην Καμπούλ από βομβιστές καμικάζι εναντίον ξένης εταιρίας μεταφορών που συνεργάζεται με την ISAF, τη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων, ανακοίνωσε η αστυνομίας της αφγανικής πρωτεύουσας.

“Τέσσερις Νεπαλέζοι φρουροί, ένας αφγανός φρουρός, καθώς και δύο αφγανοί πολίτες” σκοτώθηκαν στην επίθεση, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ Μοχάμαντ Αγιούμπ Σαλάνγκι, διευκρινίζοντας ότι όλοι οι δράστες, που πρέπει να ήταν τρεις, σκοτώθηκαν. Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στόχος της επίθεσης που “σημειώθηκε στις 04.30′ τοπική ώρα (03.00′ ώρα Ελλάδος) ήταν εταιρία μεταφορών επιμελητειακής υποστήριξης που συνεργάζεται με τις διεθνείς δυνάμεις”, εξήγησε ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ Μοχαμάντ Ντάουντ Αμίν. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά εξερράγη έξω από την είσοδο βιομηχανικού συγκροτήματος ανοίγοντας έναν τεράστιο κρατήρα. Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν ανάμεσα στους φρουρούς και σε δύο ή τρεις καμικάζι επί 40 λεπτά, εξήγησε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Πυκνό σύννεφο καπνού κάλυψε την περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς μέρος της εισόδου ενός κτιρίου. Ένας ηλικιωμένος άνδρας τραυματίστηκε, το πρόσωπό του ήταν γεμάτο αίματα και είχε πολλούς επιδέσμους στο κεφάλι. Πολλές ξένες επιχειρήσεις συνεργάζονται με την ISAF στο Αφγανιστάν.

Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης αλλά οι αντάρτες ταλιμπάν, που πολεμούν την κυβέρνηση της Καμπούλ και την υπό τις ΗΠΑ δύναμη του ΝΑΤΟ μετά την πτώση του καθεστώτος τους το 2001, στέλνουν συχνά κομάντος αυτοκτονίας στην Καμπούλ. Τη Δευτέρα ένα άνδρας που φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά και από πάνω στρατιωτική στολή σκοτώθηκε στο κέντρο της πόλης από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, κοντά τα γραφεία της μυστικής υπηρεσίας (NDS).

Πριν από μια εβδομάδα μια μεγάλη επίθεση εναντίον του προεδρικού μεγάρου της Καμπούλ και γραφείων της CIA, της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, στοίχισε τη ζωή τριών αφγανών φρουρών. Οι αντάρτες ταλιμπάν άνοιξαν στις 18 Ιουνίου πολιτικό γραφείο στη Ντόχα, δηλώνοντας ότι θέλουν την εξεύρεση μιας λύσης ύστερα από σχεδόν 12 χρόνια πολέμου στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η λειτουργία του γραφείου της αντιπροσωπείας των Ταλιμπάν στην πρωτεύουσα του Κατάρ δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε καμιά συγκεκριμένη διαπραγμάτευση. Εξάλλου οι αντάρτες έχουν δηλώσει ότι δεν προτίθενται να σταματήσουν τις επιθέσεις τους κατά της κυβέρνησης της Καμπούλ και της δύναμης του ΝΑΤΟ.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X