Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Το ΚΕΕΛΠΝΟ στηρίζει την επαναφορά της διάταξης Λοβέρδου
Κλιμάκια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους σχετικά με το Aids και άλλα λοιμώδη νοσήματα, σε στέκια των ομάδων υψηλού κινδύνου. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επανέφερε την υγειονομική διάταξη του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου την οποία είχε καταργήσει η τέως υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, και σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ η απόφαση του υπουργού θεωρείται επιβεβλημένη.Η συγκεκριμένη διάταξη, σημειώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει σκοπό τη θωράκιση της χώρας από απειλές δημόσιας υγείας και δίνει τη δυνατότητα να διενεργούνται παρεμβάσεις που αφορούν από τη μια πλευρά την εμφάνιση των αναδυομένων νοσημάτων σε παγκόσμια κλίμακα, και από την άλλη, παρεμβάσεων σε συμβάντα που οφείλονται σε τοπικά αίτια και καλύπτει το σύνολο των μεταδοτικών νοσημάτων που αποτελούν ιατρικό επείγον, όπως αυτά προσδιορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και το Αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC).Το ΚΕΕΛΠΝΟ θεωρεί επιβεβλημένη την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας να καλύψει τη χώρα για το μεσοδιάστημα μέχρι την έκδοση νέας τροποποιημένης διατάξεως. Μάλιστα τη Δευτέρα συνεδριάζει, με εντολή του κ. Γεωργιάδη, ομάδα εργασίας για την άμεση έκδοση νέας Υγειονομικής Διάταξης, η οποία θα καλύπτει τυχόν κενά που διαπιστώθηκαν στο πεδίο κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της προηγούμενης υγειονομικής διάταξης.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ΚΕΕΛΠΝΟ στηρίζει την επαναφορά της διάταξης Λοβέρδου

Κλιμάκια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους σχετικά με το Aids και άλλα λοιμώδη νοσήματα, σε στέκια των ομάδων υψηλού κινδύνου. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επανέφερε την υγειονομική διάταξη του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου την οποία είχε καταργήσει η τέως υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, και σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ η απόφαση του υπουργού θεωρείται επιβεβλημένη.

Η συγκεκριμένη διάταξη, σημειώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει σκοπό τη θωράκιση της χώρας από απειλές δημόσιας υγείας και δίνει τη δυνατότητα να διενεργούνται παρεμβάσεις που αφορούν από τη μια πλευρά την εμφάνιση των αναδυομένων νοσημάτων σε παγκόσμια κλίμακα, και από την άλλη, παρεμβάσεων σε συμβάντα που οφείλονται σε τοπικά αίτια και καλύπτει το σύνολο των μεταδοτικών νοσημάτων που αποτελούν ιατρικό επείγον, όπως αυτά προσδιορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και το Αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC).

Το ΚΕΕΛΠΝΟ θεωρεί επιβεβλημένη την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας να καλύψει τη χώρα για το μεσοδιάστημα μέχρι την έκδοση νέας τροποποιημένης διατάξεως. Μάλιστα τη Δευτέρα συνεδριάζει, με εντολή του κ. Γεωργιάδη, ομάδα εργασίας για την άμεση έκδοση νέας Υγειονομικής Διάταξης, η οποία θα καλύπτει τυχόν κενά που διαπιστώθηκαν στο πεδίο κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της προηγούμενης υγειονομικής διάταξης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X