Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Πάπια περπατά για πρώτη φορά χάρη σε 3D-printed πόδι
H τεχνολογία 3D printing κατόρθωσε να χαρίσει ένα πολύτιμο δώρο σε μια πάπια ονόματι Buttercup η οποία γεννήθηκε με το αριστερό της πόδι γυρισμένο ανάποδα με αποτέλεσμα να μη μπορεί να περπατήσει.Εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετώπιζε, η Buttercup δόθηκε στον οργανισμό Feathered Angels Waterfowl Sanctuary και στη συνέχεια υιοθετήθηκε από τον software engineer Mike Garey. Ο τελευταίος άρχισε αμέσως να αναζητά λύσεις για την άτυχη πάπια μέχρι που απευθύνθηκε στην εταιρεία NovaCopy που εξειδικεύεται στο 3D printing.Αυτό που έκανε η εταιρεία ήταν βάσει φωτογραφιών του αριστερού ποδιού της αδερφής της Buttercup, Minnie, να κατασκευάσει ένα αντίγραφο προσθετικό πόδι από σιλικόνη. H όλη διαδικασία διήρκεσε 13 ολόκληρες ώρες και αυτή τη στιγμή η Buttercup είναι σε θέση να περπατά φυσιολογικά για πρώτη φορά στη ζωή της. Το προσθετικό πόδι δεν είναι το ίδιο εύκαμπτο με το κανονικό κι θα χρειαστεί λίγο καιρό για να το συνηθίσει.Είναι εμφανές ότι η τεχνολογία 3D printing κάνει θαύματα στον τομέα της ιατρικής με πιο πρόσφατο παράδειγμα ένα νεογέννητο που σώθηκε από βέβαιο θάνατο χάρη σε 3D-printed μόσχευμα τραχείας.ΠΗΓΗ: techgear.gr

Πάπια περπατά για πρώτη φορά χάρη σε 3D-printed πόδι

H τεχνολογία 3D printing κατόρθωσε να χαρίσει ένα πολύτιμο δώρο σε μια πάπια ονόματι Buttercup η οποία γεννήθηκε με το αριστερό της πόδι γυρισμένο ανάποδα με αποτέλεσμα να μη μπορεί να περπατήσει.

Εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετώπιζε, η Buttercup δόθηκε στον οργανισμό Feathered Angels Waterfowl Sanctuary και στη συνέχεια υιοθετήθηκε από τον software engineer Mike Garey. Ο τελευταίος άρχισε αμέσως να αναζητά λύσεις για την άτυχη πάπια μέχρι που απευθύνθηκε στην εταιρεία NovaCopy που εξειδικεύεται στο 3D printing.

Αυτό που έκανε η εταιρεία ήταν βάσει φωτογραφιών του αριστερού ποδιού της αδερφής της Buttercup, Minnie, να κατασκευάσει ένα αντίγραφο προσθετικό πόδι από σιλικόνη. H όλη διαδικασία διήρκεσε 13 ολόκληρες ώρες και αυτή τη στιγμή η Buttercup είναι σε θέση να περπατά φυσιολογικά για πρώτη φορά στη ζωή της. Το προσθετικό πόδι δεν είναι το ίδιο εύκαμπτο με το κανονικό κι θα χρειαστεί λίγο καιρό για να το συνηθίσει.

Είναι εμφανές ότι η τεχνολογία 3D printing κάνει θαύματα στον τομέα της ιατρικής με πιο πρόσφατο παράδειγμα ένα νεογέννητο που σώθηκε από βέβαιο θάνατο χάρη σε 3D-printed μόσχευμα τραχείας.

ΠΗΓΗ: techgear.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X