Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Αντιδράσεων συνέχεια για την υπόθεση Μοράλες
Ανεπαρκή χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες την συγγνώμη που ζήτησαν οι ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες δεν έδωσαν άδεια στο αεροσκάφος που τον μετέφερε να εισέλθει στον εναέριο χώρο τους κατά την επιστροφή του από την Μόσχα.Ο πρόεδρος Μοράλες προσγειώθηκε χθες το βράδυ στην Λα Πας έπειτα από την αναγκαστική παραμονή του στο αεροδρόμιο της Βιένης για 13 ώρες -και 17 ώρες πτήσης- λόγω των υποψιών ότι σε αυτό επέβαινε ο πρώην σύμβουλος της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν.Η Γαλλία εξέφρασε "την λύπη της" για το "απρόοπτο" αυτό περιστατικό και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς τηλεφώνησε στον ομόλογό του Νταβίντ Σοκεουάνκα για να τον βεβαιώσει ότι το Παρίσι δεν είχε ποτέ την πρόθεση να αρνηθεί στο αεροσκάφος του Βολιβιανού προέδρου να εισέλθει στον εναέριο χώρο της Γαλλίας."Αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες δεν είναι κάτι το τυχαίο, δεν είναι ένα λάθος, ορισμένες χώρες που ζήτησαν συγγνώμη αναφέρονται σε ένα λάθος, αλλά αυτό δεν είναι ένα λάθος", επέμεινε ο πρόεδρος της Βολιβίας.Εκφράζοντας την ενόχλησή του για τα πρόσφατα γεγονότα, ο πρόεδρος αναρωτήθηκε ποια είναι τα αίτια που τα προκάλεσαν. "Ποιος ήταν ο κύριος στόχος; Να με κάνουν να φοβηθώ; Να με κάνουν να σιωπήσω; Να με εκφοβίσουν; Ποιος ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος;", είπε ο Μοράλες, ο οποίος επανέλαβε ότι ποτέ δεν του πέρασε από το μυαλό να βγάλει τον Σνόουντεν από την Ρωσία."Αδύνατον, αδύνατον", επανέλαβε, διευκρινίζοντας ότι μια ομάδα νομικών αναλύει τις νόμιμες επιπτώσεις "για μια τέτοια παραβίαση των διεθνών συνθηκών".Η βολιβιανή κυβέρνηση κάλεσε επίσης τους πρεσβευτές της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, όπως και τον πρόξενο της Πορτογαλίας και τους ζήτησε εξηγήσεις.Συμπαράσταση και από τους ηγέτες της Ν. ΑμερικήςΟι ηγέτες της Νότιας Αμερικής συναντήθηκαν την Πέμπτη στην Κοτσαούαμπα στη Βολιβία, προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τον Έβο Μοράλες σχετικά με το περιστατικό κατά το οποίο το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο βολιβιανός πρόεδρος πραγματοποίησε αναγκαστική στάση στη Βιέννη, αφού δεν του απαγορεύτηκε η άδεια πτήσης σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης."Πιστεύω πως είναι ανήκουστο αυτό που συνέβη στον Έβο Μοράλες

Αντιδράσεων συνέχεια για την υπόθεση Μοράλες

Ανεπαρκή χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες την συγγνώμη που ζήτησαν οι ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες δεν έδωσαν άδεια στο αεροσκάφος που τον μετέφερε να εισέλθει στον εναέριο χώρο τους κατά την επιστροφή του από την Μόσχα.

Ο πρόεδρος Μοράλες προσγειώθηκε χθες το βράδυ στην Λα Πας έπειτα από την αναγκαστική παραμονή του στο αεροδρόμιο της Βιένης για 13 ώρες -και 17 ώρες πτήσης- λόγω των υποψιών ότι σε αυτό επέβαινε ο πρώην σύμβουλος της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν.

Η Γαλλία εξέφρασε "την λύπη της" για το "απρόοπτο" αυτό περιστατικό και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς τηλεφώνησε στον ομόλογό του Νταβίντ Σοκεουάνκα για να τον βεβαιώσει ότι το Παρίσι δεν είχε ποτέ την πρόθεση να αρνηθεί στο αεροσκάφος του Βολιβιανού προέδρου να εισέλθει στον εναέριο χώρο της Γαλλίας.

"Αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες δεν είναι κάτι το τυχαίο, δεν είναι ένα λάθος, ορισμένες χώρες που ζήτησαν συγγνώμη αναφέρονται σε ένα λάθος, αλλά αυτό δεν είναι ένα λάθος", επέμεινε ο πρόεδρος της Βολιβίας.

Εκφράζοντας την ενόχλησή του για τα πρόσφατα γεγονότα, ο πρόεδρος αναρωτήθηκε ποια είναι τα αίτια που τα προκάλεσαν. "Ποιος ήταν ο κύριος στόχος; Να με κάνουν να φοβηθώ; Να με κάνουν να σιωπήσω; Να με εκφοβίσουν; Ποιος ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος;", είπε ο Μοράλες, ο οποίος επανέλαβε ότι ποτέ δεν του πέρασε από το μυαλό να βγάλει τον Σνόουντεν από την Ρωσία.

"Αδύνατον, αδύνατον", επανέλαβε, διευκρινίζοντας ότι μια ομάδα νομικών αναλύει τις νόμιμες επιπτώσεις "για μια τέτοια παραβίαση των διεθνών συνθηκών".

Η βολιβιανή κυβέρνηση κάλεσε επίσης τους πρεσβευτές της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, όπως και τον πρόξενο της Πορτογαλίας και τους ζήτησε εξηγήσεις.

Συμπαράσταση και από τους ηγέτες της Ν. Αμερικής

Οι ηγέτες της Νότιας Αμερικής συναντήθηκαν την Πέμπτη στην Κοτσαούαμπα στη Βολιβία, προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τον Έβο Μοράλες σχετικά με το περιστατικό κατά το οποίο το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο βολιβιανός πρόεδρος πραγματοποίησε αναγκαστική στάση στη Βιέννη, αφού δεν του απαγορεύτηκε η άδεια πτήσης σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης.

"Πιστεύω πως είναι ανήκουστο αυτό που συνέβη στον Έβο Μοράλες

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X