Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Σερβικό ενδιαφέρον για την απόκτηση ρωσικών μαχητικών
Επίσκεψη στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, προσκεκλημένος του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν, πραγματοποίησε ο πρώτος αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο κ. Βούτσιτς μαζί με τον κ. Ρογκόζιν παρακολούθησαν την παρουσίαση των μαχητικών αεροσκαφών MiG 29 M2 και Sukhoi 27, στη διάρκεια της έκθεσης αμυντικής βιομηχανίας και οπλικών συστημάτων που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.Σε ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι, η Σερβία ενδιαφέρεται για τα μαχητικά αεροσκάφη MiG 29M2, για την επιχειρησιακή ικανότητα των οποίων ενημερώθηκε ο κ. Βούτσιτς. Επίσης, οι δύο άνδρες ήταν καλεσμένοι σε ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο, το οποίο αποτελεί παράδειγμα της στρατιωτικής τεχνολογίας αιχμής της Ρωσίας, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.Σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας του Βελιγραδίου Βέτσερνιε Νόβοστι, που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούνγκ, οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι, στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο ανδρών βρέθηκαν θέματα για την προμήθεια αεροσκαφών, ραντάρ και συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας για τις σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις. Επίσης, τονίζεται ότι, ο κ. Βούσιτς συζήτησε με τον κ. Ρογκόζιν για έναν πιο ευνοϊκό τρόπο πληρωμής για έξι MiG 29 M2 και δύο ραντάρ.Εκτός της πιθανότητας υπογραφής νέων συμφωνιών για την απόκτηση επιπλέον εξοπλισμού στις σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι κ. κ. Βούτσιτς και Ρογκόζιν συζήτησαν για το θέμα της κοινής παρουσίας των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών σε τρίτες αγορές.Οι κ.κ. Βούτσιτς και Ρογκόζιν επιβεβαίωσαν την ετοιμότητα και την πρόθεση των δύο πλευρών για την υπογραφή συμφωνίας στρατιωτικής τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μέχρι το τέλος του 2013. Αυτή η συμφωνία αποτέλεσε, εξάλλου και το επίκεντρο των συνομιλιών που είχε ο κ. Βούτσιτς με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου, τονίζεται στο δημοσίευμα της Βέτσερνιε Νόβοστι.

Σερβικό ενδιαφέρον για την απόκτηση ρωσικών μαχητικών

Επίσκεψη στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, προσκεκλημένος του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν, πραγματοποίησε ο πρώτος αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο κ. Βούτσιτς μαζί με τον κ. Ρογκόζιν παρακολούθησαν την παρουσίαση των μαχητικών αεροσκαφών MiG 29 M2 και Sukhoi 27, στη διάρκεια της έκθεσης αμυντικής βιομηχανίας και οπλικών συστημάτων που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.

Σε ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι, η Σερβία ενδιαφέρεται για τα μαχητικά αεροσκάφη MiG 29M2, για την επιχειρησιακή ικανότητα των οποίων ενημερώθηκε ο κ. Βούτσιτς. Επίσης, οι δύο άνδρες ήταν καλεσμένοι σε ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο, το οποίο αποτελεί παράδειγμα της στρατιωτικής τεχνολογίας αιχμής της Ρωσίας, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας του Βελιγραδίου “Βέτσερνιε Νόβοστι”, που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων “Τανγιούνγκ”, οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι, στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο ανδρών βρέθηκαν θέματα για την προμήθεια αεροσκαφών, ραντάρ και συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας για τις σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις. Επίσης, τονίζεται ότι, ο κ. Βούσιτς συζήτησε με τον κ. Ρογκόζιν για έναν πιο ευνοϊκό τρόπο πληρωμής για έξι MiG 29 M2 και δύο ραντάρ.

Εκτός της πιθανότητας υπογραφής νέων συμφωνιών για την απόκτηση επιπλέον εξοπλισμού στις σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι κ. κ. Βούτσιτς και Ρογκόζιν συζήτησαν για το θέμα της κοινής “παρουσίας” των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών σε τρίτες αγορές.

Οι κ.κ. Βούτσιτς και Ρογκόζιν επιβεβαίωσαν την ετοιμότητα και την πρόθεση των δύο πλευρών για την υπογραφή συμφωνίας στρατιωτικής τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μέχρι το τέλος του 2013. Αυτή η συμφωνία αποτέλεσε, εξάλλου και το επίκεντρο των συνομιλιών που είχε ο κ. Βούτσιτς με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου, τονίζεται στο δημοσίευμα της “Βέτσερνιε Νόβοστι”.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X