Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Κίνδυνος για τα δόντια των καπνιστριών μετά την εμμηνόπαυση!
Οι γυναίκες που βρίσκονται στη μετεμμηνοπαυσιακή περίοδο και οι οποίες καπνίζουν ή συνήθιζαν να καπνίζουν στο παρελθόν, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο απώλειας των δοντιών τους λόγω περιοδοντική νόσου, σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης μελέτης. Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο μελέτησαν στοιχεία περισσότερων από 1.100 γυναικών, προκειμένου να συγκρίνουν το ιστορικό καπνίσματος με την απώλεια δοντιών. Οι επιστήμονες, λοιπόν, διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κάπνιζαν ένα πακέτο την ημέρα για 26 χρόνια είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να χάσουν τα δόντια τους σε σχέση με εκείνες που δεν είχαν καπνίσει ποτέ. Οι βαριές καπνίστριες, μάλιστα, αντιμετωπίζουν έξι φορές πιο αυξημένο κίνδυνο απώλειας των δοντιών λόγω της περιοδοντικής νόσου. Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Κίνδυνος για τα δόντια των καπνιστριών μετά την εμμηνόπαυση!

Οι γυναίκες που βρίσκονται στη μετεμμηνοπαυσιακή περίοδο και οι οποίες καπνίζουν ή συνήθιζαν να καπνίζουν στο παρελθόν, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο απώλειας των δοντιών τους λόγω περιοδοντική νόσου, σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης μελέτης.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο μελέτησαν στοιχεία περισσότερων από 1.100 γυναικών, προκειμένου να συγκρίνουν το ιστορικό καπνίσματος με την απώλεια δοντιών.

Οι επιστήμονες, λοιπόν, διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κάπνιζαν ένα πακέτο την ημέρα για 26 χρόνια είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να χάσουν τα δόντια τους σε σχέση με εκείνες που δεν είχαν καπνίσει ποτέ. Οι βαριές καπνίστριες, μάλιστα, αντιμετωπίζουν έξι φορές πιο αυξημένο κίνδυνο απώλειας των δοντιών λόγω της περιοδοντικής νόσου.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X