Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Η πρόληψη κάνει την καρδιά να…χτυπά
Το 80% των καρδιαγγειακών παθήσεων θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί: αυτό είναι το συμπέρασμα Ελλήνων καρδιολόγων, οι οποίοι εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς διαπιστώνουν πως η καρδιά προδίδει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους ακόμη και νεαρής ηλικίας.Η πρόληψη για μία ακόμη φορά είναι το σημείο στο οποίο επιμένουν οι ειδικοί, αφού οι μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές που συνθέτουν το παζλ μιας υγιεινότερης στάσης ζωής χαρίζουν χρόνια!Αρκεί κανείς να αναλογιστεί πως σύμφωνα με διεθνείς μελέτες η στεφανιαία νόσος που αποτελεί τη κορωνίδα των καρδιαγγειακών παθήσεων αποτελεί τη πιο συχνή αιτία θανάτων στις αναπτυγμένες χώρες. Εξ αυτών δύο στους τρεις θανάτους είναι αιφνίδιοι και συμβαίνουν εκτός νοσοκομείου."Αυτός είναι και ο λόγος που η επιστημονική κοινότητα έχει μπει για τα καλά στη μάχη της εύρεσης νέων μεθόδων που θα είναι σε θέση να διαγιγνώσκουν το πρόβλημα, πριν εξελιχθεί σε έμφραγμα.

Η πρόληψη κάνει την καρδιά να…χτυπά

Το 80% των καρδιαγγειακών παθήσεων θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί: αυτό είναι το συμπέρασμα Ελλήνων καρδιολόγων, οι οποίοι εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς διαπιστώνουν πως η καρδιά προδίδει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους ακόμη και νεαρής ηλικίας.

Η πρόληψη για μία ακόμη φορά είναι το σημείο στο οποίο επιμένουν οι ειδικοί, αφού οι μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές που συνθέτουν το παζλ μιας υγιεινότερης στάσης ζωής χαρίζουν χρόνια!

Αρκεί κανείς να αναλογιστεί πως σύμφωνα με διεθνείς μελέτες η στεφανιαία νόσος που αποτελεί τη κορωνίδα των καρδιαγγειακών παθήσεων αποτελεί τη πιο συχνή αιτία θανάτων στις αναπτυγμένες χώρες. Εξ’ αυτών δύο στους τρεις θανάτους είναι αιφνίδιοι και συμβαίνουν εκτός νοσοκομείου.

"Αυτός είναι και ο λόγος που η επιστημονική κοινότητα έχει μπει για τα καλά στη μάχη της εύρεσης νέων μεθόδων που θα είναι σε θέση να διαγιγνώσκουν το πρόβλημα, πριν εξελιχθεί σε έμφραγμα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X