Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Κυτταρίτιδα: Ο αιώνιος εχθρός
=

Κυτταρίτιδα: Ο αιώνιος εχθρός

Ρωτά η αναγνώστρια μας Γεωργία Μ.


Καλησπέρα σας. Εχω μεγάλο πρόβλημα δερματικής χαλάρωσης και κυτταρίτιδας. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Κρέμες, μεσοθεραπείες,LPG,TRIPOLAR. Δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Υπάρχει κάποια επεμβατική μέθοδος για τη χαλάρωση?


Απαντάει ο πλαστικός χειρουργός Θανάσης Χριστόπουλος


Η δερματική χαλάρωση είναι πολύ δύσκολη όσον αφορά στη διόρθωσή της, το ίδιο και η κυτταρίτιδα.


Η χαλάρωση διορθώνεται μόνο με χειρουργικό τρόπο. Βέβαια η χειρουργική διόρθωση της χαλάρωσης απευθύνεται μόνο σε άτομα που έχουν πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Αυτό διότι η διαδικασία αυτή έχει αρκετές τομές που σημαίνει αρκετά σημάδια. Δεν αξίζει τον κόπο να υποβληθεί στη διαδικασία αυτή και να έχει τα σημάδια της επέμβασης ένα άτομο το οποίο δεν έχει μεγάλο πρόβλημα.


Από την άλλη πλευρά βέβαια είμαι σίγουρος ότι οι μέθοδοι που έχετε δοκιμάσει δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.  Γενικά όλες οι μη επεμβατικές μέθοδοι, που απευθύνονται στη χαλάρωση, δεν έχουν αποτελέσματα. Βέβαια, όπως σας προανέφερα, οι επεμβατικές μέθοδοι έχουν νόημα μόνο σε μεγάλου βαθμού πρόβλημα.


 Όσον αφορά στη διόρθωση της κυτταρίτιδας, υπάρχουν δύο μέθοδοι οι οποίες διορθώνουν την κυτταρίτιδα χωρίς μόνιμο αποτέλεσμα. Η μόνη μέθοδος που έχει αποτέλεσμα στην κυτταρίτιδα είναι το slim lipo laser, το οποίο όμως αφενός είναι μία επεμβατική διαδικασία και αφετέρου δεν έχει αποτέλεσμα σε όλα τα άτομα, αλλά στην πλειονότητα των ατόμων. Σε αυτήν βέβαια την περίπτωση τα αποτέλεσμα είναι μόνιμα.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X