Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ελληνικό, τα απομεινάρια ενός αεροδρομίου
Ο ήλιος είναι καυτός και το θερμόμετρο δείχνει 33 βαθμούς Κελσίου. Στον δρόμο δεν περπατάει κανένας, μόνο ένας αδέσποτος σκύλος. Στην καρέκλα του καφέ που είναι εκτός λειτουργίας κάθεται μία γυναίκα. Αμίλητη και ακίνητη.Το σκηνικό που θυμίζει τις έρημες πόλεις στις ταινίες γουέστερν, με την αφόρητη ζέστη και το αεράκι να σέρνει κουλούρες από ξερόχορτα- είναι από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, και ειδικότερα από τους χώρους του πρώην Ανατολικού Αεροσταθμού. Δώδεκα χρόνια μετά την παύση λειτουργίας του και εννέα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η εγκατάλειψη είναι εμφανής απ άκρη σε άκρη στις αχανείς εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου.Το οδοιπορικό των "Νέων

Ελληνικό, τα απομεινάρια ενός αεροδρομίου

Ο ήλιος είναι καυτός και το θερμόμετρο δείχνει 33 βαθμούς Κελσίου. Στον δρόμο δεν περπατάει κανένας, μόνο ένας αδέσποτος σκύλος. Στην καρέκλα του καφέ που είναι εκτός λειτουργίας κάθεται μία γυναίκα. Αμίλητη και ακίνητη.

Το σκηνικό –που θυμίζει τις έρημες πόλεις στις ταινίες γουέστερν, με την αφόρητη ζέστη και το αεράκι να σέρνει κουλούρες από ξερόχορτα- είναι από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, και ειδικότερα από τους χώρους του πρώην Ανατολικού Αεροσταθμού. Δώδεκα χρόνια μετά την παύση λειτουργίας του και εννέα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η εγκατάλειψη είναι εμφανής απ’ άκρη σε άκρη στις αχανείς εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου.

Το οδοιπορικό των "Νέων

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X