Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Σε εφημερίδα των κινητών θα μετατραπεί το Facebook
Το Facebook είναι το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο. Πλέον, σκοπεύει να γίνει η εφημερίδα των κινητών. Ήδη αναπτύσσεται μια υπηρεσία, που αποκαλείται Reader, η οποία εμφανίζει περιεχόμενο από τους χρήστες σε μια νέα εφαρμογή για κινητά. Τι είναι όμως το Reader; Το Reader αναπτύσσεται εδώ και ένα περίπου χρόνο και είναι σχεδιασμένο να προβάλλει ενημερωτικό υλικό. Η δομή του θυμίζει το Flipboard, το οποίο είναι μια εφαρμογή που ομαδοποιεί ιστορίες από πολλαπλές πηγές και επιτρέπει στους χρήστες να μετακινούνται από το ένα άρθρο στο άλλο. Αν και η ημερομηνία λανσαρίσματος της εφαρμογής δεν είναι ξεκάθαρη, το Reader αποτελεί ένδειξη ότι η εταιρεία θέλει οι χρήστες να το βλέπουν περισσότερο από τα κινητά τους και, κατά συνέπεια, να βλέπουν περισσότερες διαφημίσεις. Τον τελευταίο καιρό, το Facebook έχει μάλλον απομακρυνθεί από τον αρχικό του σκοπό της αλληλεπίδρασης μεταξύ φίλων και συγγενών και μετασχηματίζεται σε ένα κέντρο ενδιαφέροντος για τους χρήστες, όπου μπορούν να διαβάσουν νέα και να παρακολουθήσουν πραγματικές εκδηλώσεις και συζητήσεις. Πέραν της υιοθέτησης των hashtags, του δημοφιλούς χαρακτηριστικού του αντίπαλου Twitter, το Facebook επανασχεδίασε το τμήμα του news feed, εμφανίζοντάς το σε πιο περίοπτη θέση. Πρόσφατα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι ήθελε να κάνει το Facebook "την καλύτερη προσωποποιημένη εφημερίδα του κόσμου

Σε εφημερίδα των κινητών θα μετατραπεί το Facebook

Το Facebook είναι το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο. Πλέον, σκοπεύει να γίνει η εφημερίδα των κινητών. Ήδη αναπτύσσεται μια υπηρεσία, που αποκαλείται Reader, η οποία εμφανίζει περιεχόμενο από τους χρήστες σε μια νέα εφαρμογή για κινητά.

Τι είναι όμως το Reader;

Το Reader αναπτύσσεται εδώ και ένα περίπου χρόνο και είναι σχεδιασμένο να προβάλλει ενημερωτικό υλικό. Η δομή του θυμίζει το Flipboard, το οποίο είναι μια εφαρμογή που ομαδοποιεί ιστορίες από πολλαπλές πηγές και επιτρέπει στους χρήστες να μετακινούνται από το ένα άρθρο στο άλλο.

Αν και η ημερομηνία λανσαρίσματος της εφαρμογής δεν είναι ξεκάθαρη, το Reader αποτελεί ένδειξη ότι η εταιρεία θέλει οι χρήστες να το βλέπουν περισσότερο από τα κινητά τους και, κατά συνέπεια, να βλέπουν περισσότερες διαφημίσεις.

Τον τελευταίο καιρό, το Facebook έχει μάλλον απομακρυνθεί από τον αρχικό του σκοπό της αλληλεπίδρασης μεταξύ φίλων και συγγενών και μετασχηματίζεται σε ένα κέντρο ενδιαφέροντος για τους χρήστες, όπου μπορούν να διαβάσουν νέα και να παρακολουθήσουν πραγματικές εκδηλώσεις και συζητήσεις.

Πέραν της υιοθέτησης των hashtags, του δημοφιλούς χαρακτηριστικού του αντίπαλου Twitter, το Facebook επανασχεδίασε το τμήμα του news feed, εμφανίζοντάς το σε πιο περίοπτη θέση. Πρόσφατα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι ήθελε να κάνει το Facebook «την καλύτερη προσωποποιημένη εφημερίδα του κόσμου

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

X