Σερβία: Στόχος της κυβέρνησης η μείωση της ανεργίας

Στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση της ανεργίας δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάσιτς, στη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του δεύτερου εργοστασίου της σλοβενικής εταιρείας Gorenje στο Βάλιεβο, στο οποίο θα απασχολούνται περισσότεροι από 1000 εργαζόμενοι.

Ο κ. Ντάσιτς – τονίζεται σε ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης – δήλωσε ότι, το εμπόριο με τη Σλοβενία ακολουθεί ανοδική τάση και πρόσθεσε ότι μια από τις κινητήριες δυνάμεις της ανοδικής αυτής τάσης είναι η εταιρεία Gorenje.

“Σε περίοδο (οικονομικής) κρίσης, είναι ξεκάθαρη η σωστή λύση για την έξοδο απ’ αυτήν. Η λύση είναι οι νέες επενδύσεις και (κατά συνέπεια) οι νέες θέσεις εργασίας” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Σέρβο πρωθυπουργό, το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώνεται περίπου στο 25% και πρέπει – όπως είπε – να μειωθεί, διότι, πλήττει κυρίως τους νέους. Μάλιστα, ο κ. Ντάσιτς τόνισε ότι το ποσοστό της ανεργίας στους νέους κυμαίνεται από 40% έως και 50%.

Για τη μείωση της ανεργίας είναι απαραίτητη η υλοποίηση των ξένων επενδύσεων, η οποία, με τη σειρά της προϋποθέτει ένα ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα, την εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και αποτελέσματα στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του εγκληήματος, τόνισε ο κ. Ντάσιτς.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις της Gorenje, ο κ. Ντάσιτς επισήμανε πως “η σερβική κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη με τέτοιες επενδύσεις που όχι μόνο δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά βελτιώνουν την ‘εικόνα’ της Σερβίας σε όλο τον κόσμο”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα