Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Παιδιά: Συμβουλές για ασφάλεια σε θάλασσα και βουνό
Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από την καλοκαιρινή δροσιά κάτω από τα ψηλά δέντρα, το γάργαρο νεράκι της πηγής και τον ήχο των πουλιών που κελαηδούν. Ούτε υπάρχει κάτι πιο τονωτικό από μια βουτιά στα γάργαρα νερά της θάλασσας.Οι έμπειροι πεζοπόροι και κολυμβητές, όμως, ξέρουν καλά ότι μέσα στις φυλλωσιές κρύβονται κίνδυνοι, ότι τα νερά μπορεί να μην είναι πόσιμα και ότι μια βουτιά σε άγνωστη θάλασσα μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες. Όλ αυτά είναι ακόμα πιθανότερα όταν στην χαρούμενη παρέα υπάρχουν μικρά παιδιά, τα οποία σφύζουν από άγνοια κινδύνου, άκρατο ενθουσιασμό και περιέργεια.Για να αποφευχθούν τα χειρότερα πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας όσο το δυνατόν νωρίτερανα αναγνωρίζουν τους κινδύνους και να προφυλάσσονται από αυτούς και ασφαλώς να εφαρμόζουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι όλους τους κανόνες ασφαλείας.Το Σωματείο "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος

Παιδιά: Συμβουλές για ασφάλεια σε θάλασσα και βουνό

Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από την καλοκαιρινή δροσιά κάτω από τα ψηλά δέντρα, το γάργαρο νεράκι της πηγής και τον ήχο των πουλιών που κελαηδούν. Ούτε υπάρχει κάτι πιο τονωτικό από μια βουτιά στα γάργαρα νερά της θάλασσας.

Οι έμπειροι πεζοπόροι και κολυμβητές, όμως, ξέρουν καλά ότι μέσα στις φυλλωσιές κρύβονται κίνδυνοι, ότι τα νερά μπορεί να μην είναι πόσιμα και ότι μια βουτιά σε άγνωστη θάλασσα μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες. Όλ’ αυτά είναι ακόμα πιθανότερα όταν στην χαρούμενη παρέα υπάρχουν μικρά παιδιά, τα οποία σφύζουν από άγνοια κινδύνου, άκρατο ενθουσιασμό και περιέργεια.

Για να αποφευχθούν τα χειρότερα πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας όσο το δυνατόν νωρίτερανα αναγνωρίζουν τους κινδύνους και να προφυλάσσονται από αυτούς – και ασφαλώς να εφαρμόζουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

X