Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Λοιμώξεις του καλοκαιριού: πως να προστατευτείτε!
Γράφει η Νίκη Κουλουμπή Βιοπαθολόγος Μικροβιολόγος Το καλοκαίρι, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, ευνοεί την εμφάνιση κάποιων λοιμώξεων. 1) Λοιμώξεις του δέρματος Οι λοιμώξεις του δέρματος, κυρίως από δήγματα διαφόρων εντόμων (όπως π.χ. κουνούπια, σκνίπες), δημιουργούν από μια τοπική φλεγμονώδη αντίδραση ως και γενικευμένη συστηματκή αντίδραση. Μπορούμε να αποφύγουμε το τσίμπημα των κουνουπιών χρησιμοποιώντας κατάλληλα ενδύματα με μακριά μανίκια και παντελόνια, εντομοαπωθητικά στο δέρμα,κυρίως έξω από το σπίτι, διαβάζοντας πάντα τις οδηγίες χρήσης σχετικά με την εφαρμογή τους σε παιδιά και εγκύους. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα είδη κουνουπιών τσιμπούν από το σούρουπο μέχρι το χάραμα. 2) Ωτίτιδα Το καλοκαίρι χρησιμοποιείται η πισίνα αρκετά συχνά Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε τη συνέχεια του άθρου.

Λοιμώξεις του καλοκαιριού: πως να προστατευτείτε!

Γράφει η Νίκη Κουλουμπή – Βιοπαθολόγος Μικροβιολόγος

Το καλοκαίρι, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, ευνοεί την εμφάνιση κάποιων λοιμώξεων.

1) Λοιμώξεις του δέρματος

Οι λοιμώξεις του δέρματος, κυρίως από δήγματα διαφόρων εντόμων (όπως π.χ. κουνούπια, σκνίπες), δημιουργούν από μια τοπική φλεγμονώδη αντίδραση ως και γενικευμένη συστηματκή αντίδραση. Μπορούμε να αποφύγουμε το τσίμπημα των κουνουπιών χρησιμοποιώντας κατάλληλα ενδύματα με μακριά μανίκια και παντελόνια, εντομοαπωθητικά στο δέρμα,κυρίως έξω από το σπίτι, διαβάζοντας πάντα τις οδηγίες χρήσης σχετικά με την εφαρμογή τους σε παιδιά και εγκύους. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα είδη κουνουπιών τσιμπούν από το σούρουπο μέχρι το χάραμα.

2) Ωτίτιδα

Το καλοκαίρι χρησιμοποιείται η πισίνα αρκετά συχνά…

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε τη συνέχεια του άθρου.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X