Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Nέα τεχνική αυξάνει τη χωρητικότητα των DVDs στο 1 Petabyte!
Μπορεί τα DVD για τους περισσότερους από εμάς να αποτελούν προϊόν του παρελθόντος, ωστόσο μια νέα τεχνική που ανέπτυξαν επιστήμονες του Swinburne University της Αυστραλίας και η οποία αυξάνει τη χωρητικότητά τους στο 1 Petabyte(!) ενδέχεται να τα φέρει και πάλι στο προσκήνιο. Αυτή τη στιγμή ένα DVD έχει χωρητικότητα 4.7GB ( ένα dual-layer τη διπλάσια), γιαυτό και οι περισσότεροι καταφεύγουμε πλέον σε φλασάκια και σκληρούς δίσκους, η χωρητικότητα των οποίων ανέρχεται στην κλίμακα των terabytes. Η νέα τεχνική δεν μεταβάλει το μέγεθος ή το σχήμα του DVD αλλά το οπτικό laser που χρησιμοποιείται για την εγγραφή των δεδομένων. Αρχικά οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα laser κανονικού σχήματος και στη συνέχεια ένα σε σχήμα doughnut γύρω από το αρχικό περιορίζοντας τη διάμετρό του και επιτρέποντας του με αυτόν τον τρόπο να εγγράφει μικρότερα bits (περίπου στο 1/10.000 της διαμέτρου μιας ανθρώπινης τρίχας). Το αποτέλεσμα ήταν η χωρητικότητα του DVD να αυξηθεί στο 1 Petabyte και μάλιστα με μια εύκολη, φορητή και οικονομική διαδικασία. ΠΗΓΗ: techgear.gr

Nέα τεχνική αυξάνει τη χωρητικότητα των DVDs στο 1 Petabyte!

Μπορεί τα DVD για τους περισσότερους από εμάς να αποτελούν προϊόν του παρελθόντος, ωστόσο μια νέα τεχνική που ανέπτυξαν επιστήμονες του Swinburne University της Αυστραλίας και η οποία αυξάνει τη χωρητικότητά τους στο 1 Petabyte(!) ενδέχεται να τα φέρει και πάλι στο προσκήνιο.

Αυτή τη στιγμή ένα DVD έχει χωρητικότητα 4.7GB ( ένα dual-layer τη διπλάσια), γι’αυτό και οι περισσότεροι καταφεύγουμε πλέον σε φλασάκια και σκληρούς δίσκους, η χωρητικότητα των οποίων ανέρχεται στην κλίμακα των terabytes. Η νέα τεχνική δεν μεταβάλει το μέγεθος ή το σχήμα του DVD αλλά το οπτικό laser που χρησιμοποιείται για την εγγραφή των δεδομένων.

Αρχικά οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα laser κανονικού σχήματος και στη συνέχεια ένα σε σχήμα doughnut γύρω από το αρχικό περιορίζοντας τη διάμετρό του και επιτρέποντας του με αυτόν τον τρόπο να εγγράφει μικρότερα bits (περίπου στο 1/10.000 της διαμέτρου μιας ανθρώπινης τρίχας). Το αποτέλεσμα ήταν η χωρητικότητα του DVD να αυξηθεί στο 1 Petabyte και μάλιστα με μια εύκολη, φορητή και οικονομική διαδικασία.

ΠΗΓΗ: techgear.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X