Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Γυναικεία κατάθλιψη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις
Η κατάθλιψη στις γυναίκεςΣτην προεφηβεία, υπάρχει μικρή διαφορά στο ποσοστό της κατάθλιψης σε αγόρια και κορίτσια. Όμως, μεταξύ των ηλικιών 11 και 13 παρατηρείται μια απότομη αύξηση των ποσοστών κατάθλιψης για τα κορίτσια.Κατάθλιψη και εφηβείαΜέχρι την ηλικία των 15, οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να βιώσουν ένα μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο. Τα επεισόδια αυτά εμφανίζονται συχνά και στην εφηβεία όταν οι ρόλοι και οι προσδοκίες αλλάζουν δραματικά.Το άγχος της εφηβείας περιλαμβάνει τη συγκρότηση μιας ταυτότητας, την αναδυόμενη σεξουαλικότητα, το χωρισμό από τους γονείς, τη λήψη αποφάσεων, για πρώτη φορά, μαζί με άλλες σωματικές, πνευματικές, και τις ορμονικές αλλαγές. Αυτές οι πιέσεις είναι διαφοροποιούνται στα αγόρια και τα κορίτσια, και μπορεί να σχετίζονται πιο συχνά με την γυναικεία κατάθλιψη. Οι μελέτες πάντως δείχνουν ότι οι μαθήτριες γυμνασίου έχουν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης, αγχώδεις διαταραχές, διατροφικές διαταραχές και διαταραχές προσαρμογής συγκριτικά με τα αγόρια που παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά σε διαταραχές που αφορούν τη συμπεριφορά.Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Γυναικεία κατάθλιψη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Η κατάθλιψη στις γυναίκες

Στην προεφηβεία, υπάρχει μικρή διαφορά στο ποσοστό της κατάθλιψης σε αγόρια και κορίτσια. Όμως, μεταξύ των ηλικιών 11 και 13 παρατηρείται μια απότομη αύξηση των ποσοστών κατάθλιψης για τα κορίτσια.

Κατάθλιψη και εφηβεία

Μέχρι την ηλικία των 15, οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να βιώσουν ένα μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο. Τα επεισόδια αυτά εμφανίζονται συχνά και στην εφηβεία όταν οι ρόλοι και οι προσδοκίες αλλάζουν δραματικά.

Το άγχος της εφηβείας περιλαμβάνει τη συγκρότηση μιας ταυτότητας, την αναδυόμενη σεξουαλικότητα, το χωρισμό από τους γονείς, τη λήψη αποφάσεων, για πρώτη φορά, μαζί με άλλες σωματικές, πνευματικές, και τις ορμονικές αλλαγές. Αυτές οι πιέσεις είναι διαφοροποιούνται στα αγόρια και τα κορίτσια, και μπορεί να σχετίζονται πιο συχνά με την γυναικεία κατάθλιψη. Οι μελέτες πάντως δείχνουν ότι οι μαθήτριες γυμνασίου έχουν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης, αγχώδεις διαταραχές, διατροφικές διαταραχές και διαταραχές προσαρμογής συγκριτικά με τα αγόρια που παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά σε διαταραχές που αφορούν τη συμπεριφορά.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X