Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Δύο συλλήψεις στην Κόρινθο
Αστυνομικοί της ασφάλειας Κορίνθου, κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποίησαν έρευνες στο σπίτι ενός 33χρονου κι ενός 35χρονου στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας όπου βρήκαν αρχαία αντικείμενα, οπλισμό και ποσότητες ναρκωτικών. Συγκεκριμένα στο σπίτι του 35χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα χασίς, συνολικού βάρους 126,2 γραμμαρίων και σε δύο σπίτια του 33χρονου, στους Αγίους Θεοδώρους και την Αττική, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ένας εμπορικός αμφορέας οξυπύθμενος, ακέραιος, Ελληνιστικών-Ρωμαϊκών χρόνων, έξι όστρακα αγγείων, Κλασικών-Ρωμαϊκών χρόνων και δύο νομίσματα Βυζαντινών-Αρχαίων χρόνων. Όλα τα αρχαία αντικείμενα, κρίθηκαν από αρχαιολόγο ότι εμπίπτουν στο Νόμο περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων. Επίσης, στα σπίτια του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο, ένα πιστόλι μπρελόκ, δύο αεροβόλα όπλα, το ένα πιστόλι και το άλλο περίστροφο, καθώς και 10 μεταλλικές αμπούλες, 47 σουγιάδες-στιλέτα, 31 φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων, ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους 7,7 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, η νομιμότητα της κατοχής των οποίων εξετάζεται. Στο πλαίσιο της έρευνας που ενήργησε η ασφάλεια Κορίνθου, προέκυψε ότι ο 35χρονος, είχε προμηθευτεί την ποσότητα κάνναβης από τον 33χρονο, τον περασμένο μήνα, έναντι του χρηματικού ποσού των 450 ευρώ. Επιπρόσθετα, στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε Ι.Χ. επιβατηγό όχημα ιδιοκτησίας του, για το οποίο είχε δηλώσει ψευδώς κλοπή, προκειμένου να εισπράξει την ασφαλιστική κάλυψη για την κλοπή, από την ασφαλιστική εταιρία. Οι δυο δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, ώστε να διαπιστωθεί η προέλευση των αρχαίων. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δύο συλλήψεις στην Κόρινθο

Αστυνομικοί της ασφάλειας Κορίνθου, κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποίησαν έρευνες στο σπίτι ενός 33χρονου κι ενός 35χρονου στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας όπου βρήκαν αρχαία αντικείμενα, οπλισμό και ποσότητες ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα στο σπίτι του 35χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα χασίς, συνολικού βάρους 126,2 γραμμαρίων και σε δύο σπίτια του 33χρονου, στους Αγίους Θεοδώρους και την Αττική, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ένας εμπορικός αμφορέας οξυπύθμενος, ακέραιος, Ελληνιστικών-Ρωμαϊκών χρόνων, έξι όστρακα αγγείων, Κλασικών-Ρωμαϊκών χρόνων και δύο νομίσματα Βυζαντινών-Αρχαίων χρόνων.

Όλα τα αρχαία αντικείμενα, κρίθηκαν από αρχαιολόγο ότι εμπίπτουν στο Νόμο περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων.

Επίσης, στα σπίτια του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο, ένα πιστόλι μπρελόκ, δύο αεροβόλα όπλα, το ένα πιστόλι και το άλλο περίστροφο, καθώς και 10 μεταλλικές αμπούλες, 47 σουγιάδες-στιλέτα, 31 φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων, ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους 7,7 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, η νομιμότητα της κατοχής των οποίων εξετάζεται.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ενήργησε η ασφάλεια Κορίνθου, προέκυψε ότι ο 35χρονος, είχε προμηθευτεί την ποσότητα κάνναβης από τον 33χρονο, τον περασμένο μήνα, έναντι του χρηματικού ποσού των 450 ευρώ.

Επιπρόσθετα, στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε Ι.Χ. επιβατηγό όχημα ιδιοκτησίας του, για το οποίο είχε δηλώσει ψευδώς κλοπή, προκειμένου να εισπράξει την ασφαλιστική κάλυψη για την κλοπή, από την ασφαλιστική εταιρία.

Οι δυο δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, ώστε να διαπιστωθεί η προέλευση των αρχαίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X