Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Αιματηρή ενέδρα στο Νταρφούρ
Επτά απεσταλμένοι, μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, έχασαν χθες τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν σε ενέδρα στο νότιο Νταρφούρ του Σουδάν, δήλωσαν αξιωματούχοι. Μια κοινή περιπολία της Αφρικανικής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών στο Νταρφούρ (UNAMID), δέχτηκε πυρά από ομάδα αγνώστων, περίπου 25 χιλιόμετρα δυτικά από την περιοχή όπου βρισκόταν το αρχηγείο της αποστολής, δήλωσαν αξιωματούχοι. Οι νεκροί αποτελούσαν μέλη στρατιωτικής ειρηνευτικής ομάδας από την Τανζανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ. Οι τραυματίες ήταν στρατιώτες και αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες οι οποίες υπηρετούν ως σύμβουλοι της αστυνομίας, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων dpa. Ο ειδικός εκπρόσωπος της κοινής δράσης της UNAMID, Μοχάμεντ Ιμπν Τσαμπάς, "καταδίκασε δριμύτατα όσους ευθύνονται για αυτή την αποτρόπαια επίθεση. Οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να καταδικαστούν για αυτό το έγκλημα και την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου

Αιματηρή ενέδρα στο Νταρφούρ

Επτά απεσταλμένοι, μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, έχασαν χθες τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν σε ενέδρα στο νότιο Νταρφούρ του Σουδάν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Μια κοινή περιπολία της Αφρικανικής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών στο Νταρφούρ (UNAMID), δέχτηκε πυρά από ομάδα αγνώστων, περίπου 25 χιλιόμετρα δυτικά από την περιοχή όπου βρισκόταν το αρχηγείο της αποστολής, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι νεκροί αποτελούσαν μέλη στρατιωτικής ειρηνευτικής ομάδας από την Τανζανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ. Οι τραυματίες ήταν στρατιώτες και αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες οι οποίες υπηρετούν ως σύμβουλοι της αστυνομίας, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων dpa.

Ο ειδικός εκπρόσωπος της κοινής δράσης της UNAMID, Μοχάμεντ Ιμπν Τσαμπάς, «καταδίκασε δριμύτατα όσους ευθύνονται για αυτή την αποτρόπαια επίθεση. Οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να καταδικαστούν για αυτό το έγκλημα και την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

X