Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Περιμένουν επιστροφή ΦΠΑ… 848 ημέρες
Σχεδόν έναν χρόνο, για την ακρίβεια 337 ημέρες κατά μέσο όρο, περιμένουν οι επιχειρήσεις για να τους επιστρέψει το Δημόσιο τον ΦΠΑ που τους οφείλει.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γ.Γ. Εσόδων, η περίοδος αναμονής κυμαίνεται από 50 ημέρες σε κάποιες εφορίες και φτάνει στις 848 ημέρες στην Η ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, η οποία οφείλει 2 εκατ. ευρώ σε 26 φορολογούμενους.Στον αντίποδα, στην εφορία του Αιγάλεω εκκρεμούν για λιγότερο από δύο μήνες επιστροφές μόλις 106 χιλ. ευρώ.Συνολικά στις εφορίες της χώρας εκκρεμούν 6.467 αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ, συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ, ποσό σημαντικό για την επιβίωση πολλών επιχειρήσεων, δεδομένου των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών ρευστότητας.ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Περιμένουν επιστροφή ΦΠΑ… 848 ημέρες

Σχεδόν έναν χρόνο, για την ακρίβεια 337 ημέρες κατά μέσο όρο, περιμένουν οι επιχειρήσεις για να τους επιστρέψει το Δημόσιο τον ΦΠΑ που τους οφείλει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γ.Γ. Εσόδων, η περίοδος αναμονής κυμαίνεται από 50 ημέρες σε κάποιες εφορίες και φτάνει στις 848 ημέρες στην Η’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, η οποία οφείλει 2 εκατ. ευρώ σε 26 φορολογούμενους.

Στον αντίποδα, στην εφορία του Αιγάλεω εκκρεμούν για λιγότερο από δύο μήνες επιστροφές μόλις 106 χιλ. ευρώ.

Συνολικά στις εφορίες της χώρας εκκρεμούν 6.467 αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ, συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ, ποσό σημαντικό για την επιβίωση πολλών επιχειρήσεων, δεδομένου των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών ρευστότητας.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X