Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Έφοδοι και συλλήψεις από την τουρκική αστυνομία
Μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της τουρκικής αστυνομίας συνέλαβαν τουλάχιστον 30 ανθρώπους σε εφόδους που πραγματοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε διάφορες περιοχές της Κωνσταντινούπολης και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για την οργάνωση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.Οι συλληφθέντες κατηγορούνται επίσης ότι είχαν λάβει μέρος σε επεισόδια βίας κατά την διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων, ανέφεραν τουρκικά ΜΜΕ. Οι υπηρεσίες ασφαλείας πραγματοποίησαν έρευνες σε πάνω από 100 τοποθεσίες, περιλαμβανομένων φοιτητικών εστιών.Τον Ιούνιο, ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για θέματα που σχετίζονται με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς είχε προειδοποιήσει ότι η αστυνομία επρόκειτο στο εξής να αντιμετωπίζει τους διαδηλωτές ως εάν να πρόκειται για υποστηρικτές τρομοκρατικής οργάνωσης.Νέες κινητοποιήσεις σημειώθηκαν παρ' όλ' αυτά στην Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις της Τουρκίας το Σαββατοκύριακο, με την αστυνομία να κάνει χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, δακρυγόνων και βλημάτων με περίβλημα από καουτσούκ εναντίον των διαδηλωτών, προκαλώντας πολυάριθμους τραυματισμούς, σύμφωνα με ακτιβιστές.Οικολόγοι οι οποίοι αντιτίθενται στα σχέδια ανάπλασης του Πάρκου Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης που προέβλεπαν την ανέγερση ενός εμπορικού κέντρου κι ενός πολυτελούς ξενοδοχείου εκεί είχαν κάνει διαδηλώσεις στα τέλη του Μαΐου που αντιμετωπίστηκαν με σκληρή καταστολή, πυροδοτώντας μια σειρά μαζικών κινητοποιήσεων εναντίον της κυβέρνησης του ισλαμιστή πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που οι επικριτές της θεωρούν ότι ολισθαίνει όλο και περισσότερο σε αυταρχικές πρακτικές. Η βίαιη αντίδραση της τουρκικής αστυνομίας έναντι άοπλων διαδηλωτών προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Έφοδοι και συλλήψεις από την τουρκική αστυνομία

Μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της τουρκικής αστυνομίας συνέλαβαν τουλάχιστον 30 ανθρώπους σε εφόδους που πραγματοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε διάφορες περιοχές της Κωνσταντινούπολης και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για την οργάνωση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται επίσης ότι είχαν λάβει μέρος σε επεισόδια βίας κατά την διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων, ανέφεραν τουρκικά ΜΜΕ. Οι υπηρεσίες ασφαλείας πραγματοποίησαν έρευνες σε πάνω από 100 τοποθεσίες, περιλαμβανομένων φοιτητικών εστιών.

Τον Ιούνιο, ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για θέματα που σχετίζονται με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς είχε προειδοποιήσει ότι η αστυνομία επρόκειτο στο εξής να αντιμετωπίζει τους διαδηλωτές ως εάν να πρόκειται για υποστηρικτές τρομοκρατικής οργάνωσης.

Νέες κινητοποιήσεις σημειώθηκαν παρ’ όλ’ αυτά στην Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις της Τουρκίας το Σαββατοκύριακο, με την αστυνομία να κάνει χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, δακρυγόνων και βλημάτων με περίβλημα από καουτσούκ εναντίον των διαδηλωτών, προκαλώντας πολυάριθμους τραυματισμούς, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Οικολόγοι οι οποίοι αντιτίθενται στα σχέδια ανάπλασης του Πάρκου Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης –που προέβλεπαν την ανέγερση ενός εμπορικού κέντρου κι ενός πολυτελούς ξενοδοχείου εκεί– είχαν κάνει διαδηλώσεις στα τέλη του Μαΐου που αντιμετωπίστηκαν με σκληρή καταστολή, πυροδοτώντας μια σειρά μαζικών κινητοποιήσεων εναντίον της κυβέρνησης του ισλαμιστή πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που οι επικριτές της θεωρούν ότι ολισθαίνει όλο και περισσότερο σε αυταρχικές πρακτικές. Η βίαιη αντίδραση της τουρκικής αστυνομίας έναντι άοπλων διαδηλωτών προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X