Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Μικρή άνοδος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ κατέγραψε άνοδο τον Ιούνιο, ωστόσο οι πληθωριστικές πιέσεις φάνηκαν να σταθεροποιούνται, ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε περισσότερο του αναμενόμενου τον ίδιο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα χθες. Η πορεία των δεικτών αυτών μοιάζει να ενισχύει τις προσδοκίες ότι η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών θα αρχίσει να μειώνει την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης αργότερα φέτος, όπως είχε προαναγγείλει. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,5% τον Ιούνιο, σημειώνοντας την μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο, αφού είχε αυξηθεί 0,1% τον Μάιο. Στις τιμές των καυσίμων αποδίδεται το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του πληθωρισμού. Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ στο μεταξύ, η παραγωγή του βιομηχανικού τομέα αυξήθηκε κατά 0,3% τον περασμένο μήνα, αφού παρέμεινε σταθερή τον Μάιο. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά 0,2%. Ειδικά στη μεταποίηση (ελαστικά, πλαστικά, ένδυση, ξυλεία, καπνός, ποτοποιία, τρόφιμα, χαρτί) καταγράφηκε άνοδος 0,3% τον Ιούνιο πάντα σε σχέση με τον Μάιο. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μικρή άνοδος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ κατέγραψε άνοδο τον Ιούνιο, ωστόσο οι πληθωριστικές πιέσεις φάνηκαν να σταθεροποιούνται, ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε περισσότερο του αναμενόμενου τον ίδιο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα χθες. Η πορεία των δεικτών αυτών μοιάζει να ενισχύει τις προσδοκίες ότι η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών θα αρχίσει να μειώνει την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης αργότερα φέτος, όπως είχε προαναγγείλει.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,5% τον Ιούνιο, σημειώνοντας την μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο, αφού είχε αυξηθεί 0,1% τον Μάιο. Στις τιμές των καυσίμων αποδίδεται το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ στο μεταξύ, η παραγωγή του βιομηχανικού τομέα αυξήθηκε κατά 0,3% τον περασμένο μήνα, αφού παρέμεινε σταθερή τον Μάιο. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά 0,2%.

Ειδικά στη μεταποίηση (ελαστικά, πλαστικά, ένδυση, ξυλεία, καπνός, ποτοποιία, τρόφιμα, χαρτί) καταγράφηκε άνοδος 0,3% τον Ιούνιο πάντα σε σχέση με τον Μάιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X