Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ροχανί: Φαιδρές οι απειλές του Νετανιάχου
Ο νέος πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί χαρακτήρισε "φαιδρές" τις απειλές του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για στρατιωτική επίθεση στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, μετέδωσαν σήμερα τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης. "Όταν ορισμένοι (ΗΠΑ και Ισραήλ) λένε ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι και όταν μια άθλια χώρα της περιοχής (Ισραήλ) λέει τέτοια πράγματα, αυτά προκαλούν γέλιο", δήλωσε ο Ροχανί μιλώντας σε βετεράνους του πολέμου Ιράν - Ιράκ (1980-1988). πρόσθεσε τονίζοντας ότι η αντίδραση που επιφυλάσσουν οι Ιρανοί, θα εμποδίσει το Ισραήλ να κάνει πράξη τις απειλές του. Την Κυριακή ο Νετανιάχου επανέλαβε ότι το Ισραήλ μπορεί να παρέμβει στρατιωτικά, πριν οι ΗΠΑ εξετάσουν σοβαρά μια στρατιωτική επιλογή κατά του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, χαρακτηρίζοντας τον Ροχανί "λύκο μεταμφιεσμένο σε πρόβατο". "Είμαστε πιο κοντά στο Ιράν από τις ΗΠΑ. Είμαστε πιο ευάλωτοι. Και συνεπώς θα πρέπει να εξετάσουμε το θέμα αυτό πώς πρέπει να σταματήσουμε το Ιράν, ίσως πριν από τις ΗΠΑ", προειδοποίησε ο Νετανιάχου σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS. "Πλησιάζουν την κόκκινη γραμμή, ακόμη δεν την πέρασαν", επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο ισραηλινός πρωθυπουργός αναφερόμενος στο όριο, από το οποίο και μετά το Ιράν θα μπορεί να κατασκευάσει το πρώτο του πυρηνικό όπλο, σύμφωνα με τον Νετανιάχου. "Και πρέπει να τους πούμε χωρίς κανένα διφορούμενο πως αυτό δεν θα γίνει επιτρεπτό". Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, το Ιράν διαθέτει περί τα 190 κιλά εμπλουτισμένου κατά 20% ουρανίου, επί συνόλου 250 κιλών που απαιτούνται για την κατασκευή μιας βόμβας. Ο Χασάν Ροχανί, ένας μετριοπαθής ιερωμένος, εξελέγη στις 14 Ιουνίου στην προεδρία του Ιράν και θα διαδεχθεί τον Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ κατά την ορκωμοσία του στις 3 Αυγούστου. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροχανί: Φαιδρές οι απειλές του Νετανιάχου

Ο νέος πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί χαρακτήρισε «φαιδρές» τις απειλές του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για στρατιωτική επίθεση στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, μετέδωσαν σήμερα τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Όταν ορισμένοι (ΗΠΑ και Ισραήλ) λένε ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι και όταν μια άθλια χώρα της περιοχής (Ισραήλ) λέει τέτοια πράγματα, αυτά προκαλούν γέλιο», δήλωσε ο Ροχανί μιλώντας σε βετεράνους του πολέμου Ιράν – Ιράκ (1980-1988).

πρόσθεσε τονίζοντας ότι η αντίδραση που επιφυλάσσουν οι Ιρανοί, θα εμποδίσει το Ισραήλ να κάνει πράξη τις απειλές του.

Την Κυριακή ο Νετανιάχου επανέλαβε ότι το Ισραήλ μπορεί να παρέμβει στρατιωτικά, πριν οι ΗΠΑ εξετάσουν σοβαρά μια στρατιωτική επιλογή κατά του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, χαρακτηρίζοντας τον Ροχανί «λύκο μεταμφιεσμένο σε πρόβατο».

«Είμαστε πιο κοντά στο Ιράν από τις ΗΠΑ. Είμαστε πιο ευάλωτοι. Και συνεπώς θα πρέπει να εξετάσουμε το θέμα αυτό πώς πρέπει να σταματήσουμε το Ιράν, ίσως πριν από τις ΗΠΑ», προειδοποίησε ο Νετανιάχου σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

«Πλησιάζουν την κόκκινη γραμμή, ακόμη δεν την πέρασαν», επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο ισραηλινός πρωθυπουργός αναφερόμενος στο όριο, από το οποίο και μετά το Ιράν θα μπορεί να κατασκευάσει το πρώτο του πυρηνικό όπλο, σύμφωνα με τον Νετανιάχου. «Και πρέπει να τους πούμε χωρίς κανένα διφορούμενο πως αυτό δεν θα γίνει επιτρεπτό».

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, το Ιράν διαθέτει περί τα 190 κιλά εμπλουτισμένου κατά 20% ουρανίου, επί συνόλου 250 κιλών που απαιτούνται για την κατασκευή μιας βόμβας.

Ο Χασάν Ροχανί, ένας μετριοπαθής ιερωμένος, εξελέγη στις 14 Ιουνίου στην προεδρία του Ιράν και θα διαδεχθεί τον Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ κατά την ορκωμοσία του στις 3 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X