Ο Νέλσον Μαντέλα κλείνει τα 95 του χρόνια

Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα παραμένει στο νοσοκομείο, αλλά η κατάστασή του βελτιώνεται, ανακοίνωσε σήμερα η νοτιοαφρικανική προεδρία.

“Ο Μαντίμπα παραμένει στο νοσοκομείο στην Πρετόρια, αλλά οι γιατροί του επιβεβαίωσαν ότι η υγεία του βελτιώνεται σταθερά”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα χρησιμοποιώντας το όνομα με το οποίο ο Μαντέλα είναι γνωστός στη φυλή του.

Η σημερινή ανακοίνωση συμπτίπτει με τα 95α γενέθλια του Μαντέλα.

Τις ευχές του για τα γενέθλια του Μαντέλα απέστειλε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

“Εκ μέρους της οικογένειάς μας και του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών, η Μισέλ κι εγώ στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας και τις προσευχές μας στον Νέλσον Μαντέλα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

“Η οικογένειά μας συγκινήθηκε πολύ από την επίσκεψή μας στο πρώην κελί του Μαντίμπα στο νησί Ρόμπεν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στη Νότια Αφρική”, είπε ο Ομπάμα.

Ο Μαντέλα, πολιτικός κρατούμενος επί 27 χρόνια προτού γίνει ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πρετόρια με λοίμωξη του αναπνευστικού από τις 8 Ιουνίου.

Οι γιατροί λένε ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη, αλλά χθες η κόρη του Ζίντζι είπε ότι έκανε “δραματική πρόοδο”.

Σε αναγνώριση του έργου του, τα γενέθλια του βραβευμένου με Νομπέλ Ειρήνης –η 18η Ιουλίου– ονομάστηκε Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα από τα Ηνωμένα Έθνη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα

Σχετικά άρθρα