Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Η Εκκλησία θα στηρίξει την Ελληνική Τράπεζα
Η Εκκλησία Κύπρου θα στηρίξει την Ελληνική Τράπεζα στην προσπάθεια ανακεφαλαιοποίησης της για να μη χρειαστεί βοήθεια, ούτε από το κράτος, ούτε από την τρόικα, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Αναφερόμενος στα 294 εκατομμύρια ευρώ που χρειάζεται η Ελληνική Τράπεζα ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι οι μέτοχοι θα αναλάβουν ο καθένας ποσοστό της ανακεφαλαιοποίησης, ανάλογο των μετοχών που κατέχουν, και η Εκκλησία θα αναλάβει το 25%. Τόνισε ότι η Ελληνική Τράπεζα έχει τη δυνατότητα ανακεφαλαιοποίησης με ίδιους πόρους και ότι οι μέτοχοι θα αγωνισθούν να εξευρεθούν τα χρήματα που χρειάζονται. Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι δεν χρειάζονται και τα 294 εκατομμύρια άμεσα, αλλά μπορούν να δοθούν σε διάστημα τριών ετών. Εκείνο που χρειάζεται, είπε, είναι η Ελληνική να έχει ρευστότητα 9% και θα την έχει. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Εκκλησία θα στηρίξει την Ελληνική Τράπεζα

Η Εκκλησία Κύπρου θα στηρίξει την Ελληνική Τράπεζα στην προσπάθεια ανακεφαλαιοποίησης της για να μη χρειαστεί βοήθεια, ούτε από το κράτος, ούτε από την τρόικα, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Αναφερόμενος στα 294 εκατομμύρια ευρώ που χρειάζεται η Ελληνική Τράπεζα ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι οι μέτοχοι θα αναλάβουν ο καθένας ποσοστό της ανακεφαλαιοποίησης, ανάλογο των μετοχών που κατέχουν, και η Εκκλησία θα αναλάβει το 25%.

Τόνισε ότι η Ελληνική Τράπεζα έχει τη δυνατότητα ανακεφαλαιοποίησης με ίδιους πόρους και ότι οι μέτοχοι θα αγωνισθούν να εξευρεθούν τα χρήματα που χρειάζονται.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι δεν χρειάζονται και τα 294 εκατομμύρια άμεσα, αλλά μπορούν να δοθούν σε διάστημα τριών ετών. Εκείνο που χρειάζεται, είπε, είναι η Ελληνική να έχει ρευστότητα 9% και θα την έχει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X