Αρχική / News (old articles) / Ξενοδοχείο για γυμνιστές (!) στη Ρόδο
Ξενοδοχείο για γυμνιστές (!) στη Ρόδο thumbnail

Ξενοδοχείο για γυμνιστές (!) στη Ρόδο

 


Μάθαμε, λοιπόν, πως το πρώτο ξενοδοχείο του νησιού που απευθύνεται αποκλειστικά σε γυμνιστές άνοιξε φέτος στην κοινότητα Παραδείσου, στη Ρόδο.   Στο Naturist Angel Club, που συνεργάζεται με την Διεθνή Ομοσπονδία Γυμνιστών (INF/FNI), οι επισκέπτες πρέπει να κυκλοφορούν ολόγυμνοι από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου, σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, ενώ το ξενοδοχείο απευθύνεται σε πελάτες "ειδικού τουρισμού"    


Οι απορίες μας πολλές.. Επικοινωνήσαμε, λοιπόν, με τον Διευθυντή της Μονάδας, Κύριο Νικηφόρο Αλαφούζο, κατόχου του δελτίου μέλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμνιστών (ΙΝF/FNI), και ιδρυτικού μέλους του υπό σύσταση Συλλόγου Γυμνιστών-Φυσιολατρών «ΓΥΜΝΟΚΡΑΤΙΑ», για λίγες παραπάνω επεξηγήσεις" Καταρχήν να σας συστηθώ: Ονομάζομαι Αλαφούζος Νικηφόρος, 53 ετών, Μηχανολόγος Μηχανικός, οικογενειάρχης, και επιχειρηματίας στο επάγγελμα. Όντας πάντα δαιμόνιος και καινοτόμος σε ιδέες "παντός καιρού" έπρεπε να σκεφτώ κάτι, στην Ελλάδα της κρίσης, που καταρχήν να μην απευθύνετε αποκλειστικά σε Έλληνες, κι έπειτα να μην μπορεί να αντιγραφεί εύκολα από άλλους Έλληνες.."  


- Και τι ακριβώς σημαίνει ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά για γυμνιστές;  – Αυτό ακριβώς που καταλαβαίνει κανείς: Ένας χώρος όπου οι πάντες σχεδόν, είναι γυμνοί.    


- Και πώς ακριβώς λειτουργεί κάτι τέτοιο;! Χρειάστηκε κάποια ειδική άδεια; Δεν ήταν μπελάς η γραφειοκρατία εφόσον είναι η πρώτη φορά που ανοίγει ένα τέτοιο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην χώρα μας;   - Δεν χρειάζονται εξειδικευμένες άδειες από τη στιγμή που ο γυμνισμός ασκείται σε ιδιωτικό και όχι σε δημόσιο χώρο. Εξάλλου, υπάρχουν κι άλλα τέτοια ξενοδοχεία..   – Αντιμετωπίσατε τυχόν αντιδράσεις ή ακόμα και κατακραυγή από την τοπική κοινωνία ή τους τοπικούς φορείς; – Όχι. Τίποτε..        


- Συνεργάζεστε με κάποια συγκεκριμένα τουριστικά σωματεία και συλλόγους γυμνιστών οι οποίοι επισκέπτονται το ξενοδοχείο ανά γκρουπ, ή μπορεί ο καθένας να κλείσει δωμάτιο και να έρθει να κάνει τις διακοπές του;  – Απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο που του αρέσει να απολαμβάνει τα πάντα γυμνός..   – Μάλιστα.. Συνεχίζει να μου φαίνεται πολύ παράξενο, αν και τρομερά πρωτότυπο: Πώς λειτουργεί η όλη ιδέα; Ποιοί είναι οι κανόνες;  


- Υπάρχει ένας εσωτερικός κανονισμός, αρκετά αυστηρός, βασισμένος στα διεθνή πρότυπα, με κανόνες όπως η απαγόρευση χρήσης φωτογραφικών μηχανών ή η βιντεοσκόπηση στους κοινόχρηστους χώρους, οι ερωτοτροπίες σε κοινή θέα, η επιδειξιομανία -φυσικά, κ.α…     – Είναι ο γυμνισμός υποχρεωτικός στους χώρους του ξενοδοχείου; Στο λόμπι, στο πρωινό, το καφέ κτλ..;  Ή μιλάμε απλώς για ανοχή στον γυμνισμό, χωρίς υποχρεώσεις;- Κανείς δεν "ανέχεται" αυτό που τον ευχαριστεί. Το γυμνό δεν είναι ούτε πρόστυχο, ούτε ντροπή.         – Είναι το προσωπικό γυμνό επίσης; – Οι πάντες είναι γυμνοί. Το δε προσωπικό είναι ντυμένο ανάλαφρα για λόγους υγιεινής. Όλοι, βέβαια, οι εργαζόμενοι συμμετέχουν γυμνοί στις υπόλοιπες δραστηριότητες τους ξενοδοχείου κατά τα διαλλείματα τους..     – Και γιατί "μέχρι την δύση του ηλίου" ; – Βάση του Ν.1399/83, και λόγω υγρασίας – αέρα, συνήθως όλοι ντύνονται.     – Λέτε πως πρόκειται για ένα ξενοδοχείο οικογενειακό.. Αυτό σημαίνει πως ευπρόσδεκτες είναι και οικογένειες με τα παιδιά τους.. Τί γίνεται όμως με τον γυμνισμό ανηλίκων ανάμεσα σε τόσους πολλούς ενήλικες…;  


- Μόνο στο δικό μας ξενοδοχείο επιτρέπεται η είσοδος σε ανήλικους, με συνοδεία ενήλικα 'Α βαθμού συγγένειας. Μην ξεχνάμε ότι οι πελάτες αυτού του είδους έχουν μεγαλώσει από παιδιά σε γυμνιστικά κέντρα, με τους γονείς τους..     – Όσο πεζό κι αν ακούγεται, στο άκουσμα ενός τέτοιου ξενοδοχείου το μυαλό πολλών θα πήγαινε κατευθείαν στο ..πονηρό.  -Υπάρχουν και οι κακοπροαίρετοι.. Οι πάντες, όμως, στο ξενοδοχείο είναι άριστα εξοικειωμένοι με το γυμνό, ακόμα και αυτοί που έρχονται για πρώτη φορά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα εξοικειώνονται.   – Έχουν τύχει διάφορα ατυχή περιστατικά; Πώς ξεχωρίζετε κάποιον ο οποίος – πολύ απλά- θα επισκεφτεί τον χώρο για.. «να πάρει μάτι» ;


- Όλοι οι πελάτες είναι συνειδητοποιημένοι και μορφωμένοι άνθρωποι. Μέχρι τώρα, ευτυχώς, δεν έχουμε έλθει ποτέ σε δυσάρεστη θέση με κανέναν.        – Δεν πρόκειται, άρα, σε καμία περίπτωση για ένα ξενοδοχείο "γνωριμιών".. Πώς το ελέγχετε όλο αυτό ώστε να μη βρεθεί κανείς σε άβολη θέση;   – Το γεγονός ότι όλοι διασκεδάζουνε με ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες γυμνοί, και ζούνε απλά την φύση τους ,μέσα στη φύση τα λέει όλα πιστεύω.. Ούτως ή άλλως, κατά την είσοδο τους στο ξενοδοχείο υπογράφουν όλοι μία σχετική υπεύθυνη δήλωση με την οποία δηλώνουν πως ασπάζονται, ανεπιφύλακτα, τον εσωτερικό κανονισμό.    - Τι ακριβώς είναι ο Σύλλογος Γυμνιστών-Φυσιολατρών «ΓΥΜΝΟΚΡΑΤΙΑ» και η Διεθνής Ομοσπονδίας Γυμνιστών (INF/FNI);


- Ο Σύλλογος Γυμνιστών-Φυσιολατρών «ΓΥΜΝΟΚΡΑΤΙΑ» είναι υπό σύσταση. Γίνεται αυστηρή επιλογή των υποψήφιων μελών. Από την μέχρι τώρα μελέτη  των υποψηφίων μελών, διαπιστώθηκε ότι η πλειονότητα ενδιαφέρεται για γνωριμίες, ανταλλαγή συντρόφων και ερωτική διασκέδαση…   – Δουλεύετε με έλληνες ή ξένους κυρίως πελάτες; – Οι πρώτοι μας πελάτες ήταν ένα ζευγάρι από την Θεσσαλονίκη! Χωρίς να θέλω να παίξω με τον νόμο των ποσοστών το 30% της πελατείας μας είναι Έλληνες, και το 70% ξένοι. Το παράδοξο είναι ότι μεγάλη ανταπόκριση υπάρχει από Μουσουλμανικές χώρες, γι' αυτό άλλωστε επέλεξα και την Ρόδο μιας που απέχει 18 ώρες από την Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων, ενώ μόλις μία ώρα από την Τουρκία των 60 εκατομμυρίων..      


- Τέλος, θα  εκτιμούσα πραγματικά την γνώμη σας σε σχέση με το ποιά είναι πραγματικά η σχέση του έλληνα με τον γυμνισμό…   – (Άγγελος Μιμηκόπουλος, αντιπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμνιστών (INF/FNI) για την Ελλάδα) : Δεν θα έλεγα ικανοποιητική, σύμφωνα με στοιχεία ου έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ο Έλληνας γυμνιστής μπορεί να επισκέπτεται επίσημες ή και ανεπίσημες παραλίες γυμνιστών, ένας μικρός αριθμός να πηγαίνει και στα καταλύματα, αλλά μέχρι εκεί. Ελάχιστοι έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό, και θεωρούν τον οργανωμένο γυμνισμό ξένο σώμα στην ελληνική κοινωνία.


Πηγή: lifo.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X