Αρχική / Υγεία / Μπορεί η κόρη μου να πάρει χάπι για να της έρθει η περίοδος νωρίτερα; Πόσο επικίνδυνο είναι;
 Μπορεί η κόρη μου να πάρει χάπι για να της έρθει η περίοδος νωρίτερα; Πόσο επικίνδυνο είναι; thumbnail

Μπορεί η κόρη μου να πάρει χάπι για να της έρθει η περίοδος νωρίτερα; Πόσο επικίνδυνο είναι;

 


Αναγνώστρια μας ρωτά : H κόρη μου είναι 18 χρόνων,σε δέκα μέρες ξεκινούν οι διακοπές τις και δυστυχώς θα είναι αδιάθετη. Τ ι χάπι μπορεί να πάρει για να αδιαθετήσει πιο νωρίς; Πόσο επικίνδυνο είναι;


 


Απαντά ο Άρις Αντσακλής, καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»


 Για τη ρύθμιση της περιόδου συνήθως συστήνεται η χρήση κάποιου αντισυλληπτικού χαπιού συνδυασμού. Η χρήση των αντισυλληπτικών χαπιών είναι πολύ διαδεδομένη και σε γενικές γραμμές τα αντισυλληπτικά χάπια είναι πολύ ασφαλή και χρησιμοποιούνται καθημερινά στην κλινική πράξη για τη ρύθμιση του εμμηνορρυσιακού κύκλου σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, όταν π.χ. έχουν διαταραχές στον κύκλο τους, ενώ φυσικά αποτελούν και μία από τις πιο συχνές μεθόδους αντισύλληψης. Η χρήση των αντισυλληπτικών χαπιών ωστόσο, ειδικά όταν πρόκειται για την πρώτη φορά που θα τα χρησιμοποιήσει μία κοπέλα, πρέπει να γίνεται μετά από συζήτηση με τον γυναικολόγο, ώστε να βεβαιωθούμε ότι μπορεί να τα πάρει η γυναίκα και ότι δεν υπάρχουν αντενδείξεις, για να διαπιστώσει ο ιατρός εάν χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις πριν ξεκινήσει να παίρναι τα αντισυλληπτικά και για να εξηγήσει ο ιατρός στη γυναίκα ποιός είναι ο σωστός τρόπος λήψεως τους καθώς και τι πρέπει να προσέχει κανείς όταν παίρνει αντισυλληπτικά, διότι τα αντισυλληπτικά χάπια, όπως όλα τα φάρμακα όταν δεν χρησιμοποιούνται σωστά μπορεί να προκάλεσουν παρενέργειες.


Από ιατρικής απόψεως αποφεύγουμε να συστήνουμε να λαμβάνει μία γυναίκα αντισυλληπτικά χάπια μόνο για λίγες ημέρες, όπως π.χ. προκειμένου να καθυστερήσει την περίοδό της για τις διακοπές. Τα αντισυλληπτικά χάπια όταν χορηγούνται σωστά και μετά από ιατρική συνταγή, αποτελούν μία εξαιρετική συστηματική μέθοδο αντισύλληψης και ένα πολύ καλό τρόπο ρύθμισης του εμμηνορυσιακού κύκλου σε γυναίκες με διαταραχές της περιόδου.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X