Αρχική / Σχέσεις / Σχέσεις: 10 αποτελεσματικοί τρόποι να αποφεύγεις τους καβγάδες
Σχέσεις: 10 αποτελεσματικοί τρόποι να αποφεύγεις τους καβγάδες  thumbnail

Σχέσεις: 10 αποτελεσματικοί τρόποι να αποφεύγεις τους καβγάδες

Σε μια σχέση δεν μπορεί να πηγαίνουν όλα μέλι-γάλα. Δεν χρειάζεται όμως να ζείτε και ένα καθημερινό δράμα. Αν δείτε οτι εσείς και το ταίρι σας είστε κάπως θερμόαιμοι, διαβάστε παρακάτω 10 αποτελεσματικούς τρόπους για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.


 


1.Όταν έχετε μια δύσκολη συζήτηση, βάλε τα αισθήματα θυμού σου στην άκρη. Δεν μπορείς να είσαι λογικός όταν είσαι θυμωμένος. Αν δεν μπορείς να περιορίσεις την οργή σου, καλύτερα να αναβάλλεις τη συζήτηση μέχρι να ηρεμήσεις.


 


2.Δεν έχει να κάνει με το ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο. Αν προσπαθήσετε να κατηγορήσετε τον σύντροφό σας, δεν θα βρείτε άκρη. Και οι δύο πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη για να πάτε την σχέση σας πίσω στον σωστό δρόμο.


 


3.Ψάξτε τον καλύτερο “δρόμο” και συζητήστε τι είναι το καλύτερο και για τους δυο. Μην συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο από την ισότητα και τη γνώση ότι έχετε κάνει το σωστό για εσάς και το σύντροφό σας.


 


4.Να είστε ταπεινοί και να μην κατηγορείτε τον σύντροφό σας με το παραμικρό. Αν μοιράζεστε ήρεμα τα συναισθήματά σας , αυτός ή αυτή θα μάθει από τα λάθη του πιο εύκολα.


 


5.Συνφωνείτε ότι διαφωνείτε. Αλλά μην αποδέχεστε πλήρως το κάθε σημείο της άλλης πλευράς. Αν φεύγεις απογοητευμένος, το θέμα δεν έχει επιλυθεί. Για να λειτουργήσει μια σχέση πρέπει και οι δύο να νιώθετε την υποστήριξη του συντρόφου σας.


 


6.Να κάνετε τις δύσκολες συζητήσεις κατ’ ιδίαν. Δεν θέλετε τα παιδιά να βιώνουν την αρνητικότητα. Μπορεί να τα κάνει να νιώσουν ανασφαλή. Να θυμάστε ότι μπορούν να ακούσουν πίσω από κλειστές πόρτες, γι’ αυτό κρατήστε τους τόνους χαμηλά.


 


7.Πριν τη λήψη μιας απόφασης σχετικά με το πως θα χειριστείτε ένα πρόβλημα, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει όλες τις επιλογές σας. Αυτό απαιτεί να εργαστείτε μαζί για να βρείτε μια θετική λύση. Αν αυτό γίνει σωστά, η διαδικασία αυτή μπορεί να “θεραπεύσει” τη δυσκολία.


 


8.Μια βιαστείτε να κρίνετε. Μπορεί να μην είστε σε θέση να καταλήξετε στην καλύτερη απάντηση αμέσως, γι’ αυτό σκεφτείτε καλά πριν αποφασίσετε πως θα δράσετε.


 


9.Έχετε εμπιστοσύνη, στο ότι θα βρείτε μια απάντηση που θα λειτουργεί και γι ατους δυο σας. Συζητώντας με αισιόδοξη καρδιά και μυαλό, θα βρείτε λύση στο πρόβλημα σας πιο εύκολα.


 


10.Συγκεντρώστε τα οφέλη της συζήτησής σας. Πείτε τα δυνατά ή γράψτε τα, αν αυτό βοηθάει και στο τέλος φιληθείτε! Οι περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν τις δύσκολες συζητήσεις, επειδή φοβούνται ότι θα έχουν μια δυσάρεστη στιγμή. Λίγα δυσάρεστα λεπτά είναι πολύ καλύτερα από μια δυσάρεστη ζωή. Η αλήθεια είναι ότι τα ζευγάρια που προσπαθούν  μαζί να λύσουν τα προβλήματά τους έχουν τις καλύτερες σχέσεις.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X