Αρχική / News (old articles) / Μάτια «τηλεσκόπια» με φακούς επαφής
Μάτια «τηλεσκόπια» με φακούς επαφής thumbnail

Μάτια "τηλεσκόπια" με φακούς επαφής

Διεθνής επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τους Joseph Ford και Eric Tremblay δημιούργησαν ένα νέο επαναστατικό ζευγάρι φακών επαφής σχεδιασμένο να προσφέρει τηλεσκοπική όραση σε αυτόν που το φορά.

Οι φακοί έχουν πάχος μόλις 1.7mm και σε συνδυασμό με ειδικά γυαλιά (τροποποιημένα 3D γυαλιά τηλεόρασης) παρέχουν δυνατότητα μεγέθυνσης των οπτικών λεπτομερειών κατά 2.8 φορές. Ο χρήστης μπορεί να επιλέγει μεταξύ κανονικής και τηλεσκοπικής όρασης μέσω των ειδικών πολωτικών φίλτρων των γυαλιών.

Οι τηλεσκοπικοί φακοί επαφής αναπτύχθηκαν για να βοηθήσουν άτομα που πάσχουν από προβλήματα όρασης όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας αλλά μπορούν να φορεθούν και από αυτούς που βλέπουν φυσιολογικά. Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας εμφανίζεται σε άτομα προχωρημένης ηλικίας, βλάπτει το κέντρο του αμφιβληστροειδούς (ωχρά κηλίδα) που επεξεργάζεται οπτικά τις λεπτομέρειες και οδηγεί σταδιακά στην τύφλωση.

Σύμφωνα με τους ερευνητές θα χρειαστεί τουλάχιστον μια διετία προκειμένου να ξεπεραστούν ορισμένοι από τους περιορισμούς των φακών και να καταστούν εμπορικά διαθέσιμοι.
Πηγή: www.real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X