Αρχική / News (old articles) / Επιστήμονες κάνουν πράξη το hackάρισμα του εγκεφάλου
Επιστήμονες κάνουν πράξη το hackάρισμα του εγκεφάλου thumbnail

Επιστήμονες κάνουν πράξη το hackάρισμα του εγκεφάλου

Αν η σκέψη ότι κάποιος μπορεί να hackάρει τον υπολογιστή ή το κινητό σου τηλέφωνο σε τρομάζει, φαντάσου τι έχει να γίνει αν σε μερικά χρόνια από τώρα hackers μπορούν να εισβάλλουν στον εγκέφαλο σου και να διαβάσουν τις σκέψεις σου…


 


Σύμφωνα με νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο 21ο USENIX Security Symosium, κάτι που μοιάζει σα να έχει βγει από σενάριο επιστημονικής φαντασίας όπως είναι το λεγόμενο “brain hacking” ενδεχομένως να είναι περισσότερο ρεαλιστικό από όσο πιστεύουμε ή θέλουμε να πιστεύουμε.


Η έρευνα επικεντρώθηκε στη χρήση εξοπλισμού που επιτρέπει το χειρισμό υπολογιστών μέσω των κυμάτων του εγκεφάλου και συγκεκριμένα στο κύμα P300 που εκπέμπεται όταν βλέπουμε κάτι σημαντικό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν κάποιος hacker έχει πρόσβαση σε τέτοιου είδους εξοπλισμό και καταφέρει να αναπτύξει μια εφαρμογή “brain spyware”, θα μπορεί να υποκλέπτει εύκολα προσωπικές πληροφορίες των ανυποψίαστων θυμάτων του, όπως passwords, κωδικούς πιστωτικών καρτών και άλλα απόκρυφα μυστικά.


Πράγματι οι ερευνητές διεξήγαγαν μελέτη όπου έλαβαν μέρος 28 συμμετέχοντες και οι οποίοι υποβλήθηκαν σε πολλαπλές ερωτήσεις φορώντας ειδικό headset. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η εν λόγω τεχνική ήταν περίπου 15%-40% ακριβέστερη από άλλες παρόμοιες μεθόδους “μαντεψιάς”.


 


techgear

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X