Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Διατηρεί προβάδισμα η Μέρκελ
Σταθερός στο 46% παραμένει, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, ο γερμανικός κυβερνητικός συνασπισμός, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου της δημόσιας τηλεόρασης ZDF, οι Χριστιανοδημοκράτες(CDU) συγκεντρώνουν ποσοστό 41%, ενώ οι εταίροι τους στην κυβέρνηση, Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), κερδίζουν μία μονάδα και φθάνουν στο όριο εισόδου στην Βουλή, με 5%. Από την άλλη πλευρά οι Σοσιαλδημοκράτες(SPD) παραμένουν στο 26% και οι Πράσινοι στο 13%, ενώ η Αριστερά ανεβαίνει κατά μία μονάδα στο 7%.Η εικόνα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, με δεδομένες τις δηλώσεις και των δύο μεγάλων κομμάτων ότι δεν θα συνεργαστούν με την Αριστερά, προδιαγράφει το σχηματισμό ενός κυβερνητικού συνασπισμού είτε μεταξύ CDU-SPD, ή CDU-Πρασίνων.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διατηρεί προβάδισμα η Μέρκελ

Σταθερός στο 46% παραμένει, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, ο γερμανικός κυβερνητικός συνασπισμός, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου της δημόσιας τηλεόρασης ZDF, οι Χριστιανοδημοκράτες(CDU) συγκεντρώνουν ποσοστό 41%, ενώ οι εταίροι τους στην κυβέρνηση, Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), κερδίζουν μία μονάδα και φθάνουν στο όριο εισόδου στην Βουλή, με 5%. Από την άλλη πλευρά οι Σοσιαλδημοκράτες(SPD) παραμένουν στο 26% και οι Πράσινοι στο 13%, ενώ η Αριστερά ανεβαίνει κατά μία μονάδα στο 7%.

Η εικόνα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, με δεδομένες τις δηλώσεις και των δύο μεγάλων κομμάτων ότι δεν θα συνεργαστούν με την Αριστερά, προδιαγράφει το σχηματισμό ενός κυβερνητικού συνασπισμού είτε μεταξύ CDU-SPD, ή CDU-Πρασίνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X