Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Υποβάθμισε τη Γαλλία ο Fitch
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας, η οποία δεν βαθμολογείται πλέον με το "άριστα", το τριπλό Α.Ο Fitch ήταν ο μοναδικός από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης που διατηρούσε ακόμη τη Γαλλία στην "άριστη" κατηγορία. Στην ανακοίνωσή του εξηγεί ότι έλαβε την απόφαση αυτή λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει για τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, κάτι που δεν δίνει πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση ώστε να επιτύχει τους στόχους της δημοσιονομικής σταθεροποίησής της.Ο οίκος αξιολόγησης βαθμολογεί πλέον τη Γαλλία με "ΑΑ+" και χαρακτηρίζει "σταθερή" την προοπτική της χώρας.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποβάθμισε τη Γαλλία ο Fitch

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας, η οποία δεν βαθμολογείται πλέον με το «άριστα», το τριπλό Α.

Ο Fitch ήταν ο μοναδικός από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης που διατηρούσε ακόμη τη Γαλλία στην «άριστη» κατηγορία. Στην ανακοίνωσή του εξηγεί ότι έλαβε την απόφαση αυτή λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει για τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, κάτι που δεν δίνει πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση ώστε να επιτύχει τους στόχους της δημοσιονομικής σταθεροποίησής της.

Ο οίκος αξιολόγησης βαθμολογεί πλέον τη Γαλλία με «ΑΑ+» και χαρακτηρίζει «σταθερή» την προοπτική της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X