Αρχική / Διάφορα (old articles) / Εφαρμογή που μετρά τον εθισμό στο κινητό!
Εφαρμογή που μετρά τον εθισμό στο κινητό! thumbnail

Εφαρμογή που μετρά τον εθισμό στο κινητό!

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Βόννης στη Γερμανία δημιούργησαν μια εφαρμογή ικανή να «μετρήσει» τον βαθμό εθισμού των χρηστών smartphones.


Η εφαρμογή ονομάζεται Menthal. Ουσιαστικά, η εφαρμογή μάς επιτρέπει να μετρήσουμε την καθημερινή χρήση του smartphone καθώς και να ελέγξουμε ποιες από τις εφαρμογές χρησιμοποιούμε περισσότερο, ποιους αριθμούς καλούμε συχνότερα αλλά και πόσο χρόνο περνάμε «σερφάροντας» στο Διαδίκτυο.


Οι ερευνητές μελέτησαν μέσω της εφαρμογής τη συμπεριφορά 50 φοιτητών για μια περίοδο έξι εβδομάδων. Όπως διαπιστώθηκε, το 25% των φοιτητών, έκανε χρήση του κινητού τηλεφώνου για πάνω από δύο ώρες ημερησίως.


Παράλληλα, η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πλειονότητα των χρηστών δεν χρησιμοποιούσε τη συσκευή για να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις αλλά για άλλες λειτουργίες (περιήγηση στο Διαδίκτυο, αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων και χρήση εφαρμογών).


Η εφαρμογή Menthal είναι διαθέσιμη δωρεάν από το Play Store της Google.


www.kathimerini.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X