Αρχική / Διάφορα (old articles) / Πρωτοποριακό: Λεωφορείο χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα!
Πρωτοποριακό: Λεωφορείο χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα! thumbnail

Πρωτοποριακό: Λεωφορείο χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα!

Ένα αυτοκινούμενο λεωφορείο που δεν χρειάζεται οδηγό θα μεταφέρει σύντομα το επιβατικό κοινό στα Τρίκαλα.


Η πόλη επιλέχτηκε για να δοκιμαστεί πιλοτικά το συγκεκριμένο όχημα από τον συντονιστή του Προγράμματος CityMobil2, Adriano Alessandrini  ως "Ευρωπαϊκός πιλότος" για την κυκλοφορία των οχημάτων χωρίς οδηγό στην διαδρομή που έχει προταθεί.Η e-TrikalaA.E. με τον συντονιστή εταίρο βρίσκονται ήδη στην διαδικασία νομιμοποίησης της πιλοτικής κυκλοφορίας των οχημάτων στην πόλη, με διαρκή ανταλλαγή στοιχείων με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Μεταφορών και ειδικότερα το γραφείο του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


Το πιλοτικό πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 4 έτη. 


Συνολικά συμμετέχουν 45 Ευρωπαίοι εταίροι, ενώ από την Ελλάδα εκτός από την   e-Trikala Α.Ε. συμμετέχει το “Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών” του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Οι 12 εταίροι εκπροσωπούν ισάριθμες πόλεις/περιοχές (Τρίκαλα, Ρέτζιο Καλάμπρια, Λεόν, Σεν Σουλπίς, Σοφία Αντίπολις, Βάντα, Βρυξέλλες, Λα Ροσέλ, Σαν Σεμπαστιάν, CERN, Μιλάνο, Οριστάνο) ενώ άλλοι 5 εκπροσωπούν κατασκευαστές αυτοματοποιημένων οχημάτων, (YAMAHA, Robosoft, 2GetThere, Induct, Movemile).Πηγή: www.enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X