Σφαιρόπουλος: Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά εμένα

Ο Πανιώνιος ηττήθηκε από τον Αρη στη Νέα Σμύρνη, με τον προπονητή των κυανέρυθρων, Γιάννη Σφαιρόπουλο, να αναλαμβάνει την ευθύνη για την ήττα και να τονίζει ότι υπάρχει το περιθώριο για να καλυφθεί στη συνέχεια."Συγχαρητήρια στον κόουτς (Μίνιτς) και στον Αρη για τη νίκη. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε, ήταν ένα ματς στην έδρα μας και έπρεπε να το πετύχουμε. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι, με ενέργεια για να επιβάλουμε το ρυθμό μας.

Οσο κυλούσε ο χρόνος, η ενέργεια έπεφτε. Για εμένα το παιχνίδι κρίθηκε καθαρά στην ενέργεια, η οποία δε μας άφησε καθαρό μυαλό για lay up, βολές, ελεύθερα σουτ.

Είχαμε και λανθασμένες επιλογές, αλλά όλα είναι θέμα συγκέντρωσης. Αιτία το δύσκολο ταξίδι. Επιστρέφοντας χωρίς ύπνο και με μία προπόνηση, ήταν δύσκολες οι συνθήκες.

Μας ήρθε κι ο τραυματισμός του Σκορδίλη στο πρώτο ημίχρονο. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά εμένα, εγώ είμαι ο υπεύθυνος. Στον ενάμιση χρόνο είναι το πρώτο ματς που δεν έπρεπε να χάσουμε και το χάσαμε.

Είμαστε ψηλά, έχουμε χρόνο να καλύψουμε την ήττα. Πρέπει να δουλέψουμε με ίδιο τρόπο και μέθοδο, το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο", είπε ο προπονητής του Πανιωνίου.

Από την πλευρά των παικτών, ο Χρήστος Σαλούστρος σχολίασε: "Μπήκαμε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο για να κλείσουμε τα ατού του Αρη.

Οσο προχωρούσε το ματς, ήταν διαβασμένος ο Αρης κι εμείς άτυχοι, αφού δεν μπήκαν κάποια σουτ.

Ηταν ντέρμπι. Δε ψάχνουμε για δικαιολογίες, αλλά είχαμε κουραστικό ταξίδι. Είμαστε ψηλά, έχουμε δείξει ότι έχουμε καλή ομάδα.

Εχουμε ένα τελευταίο ματς στο EuroCup (Μπιλμπάο, 19/2) και θέλουμε να κερδίσουμε και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (24/2). Εχουμε δείξει ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Συνεχίζουμε".

Σχετικά άρθρα