Αρχική / More / Αθλητικά / Δήμος Αθηναίων: Δεν γκρεμίζεται η Λεωφόρος
Δήμος Αθηναίων: Δεν γκρεμίζεται η Λεωφόρος thumbnail

Δήμος Αθηναίων: Δεν γκρεμίζεται η Λεωφόρος

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω ανακοίνωσης τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα κατεδάφισης του "Απόστολος Νικολαΐδης" στο Προεδρικό Διάταγμα που τελεί προς έγκριση, ενώ επανέλαβε το πλάνο για γήπεδο στον Βοτανικό.Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Αποτελεί θετικό γεγονός ότι η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποτυπώνει την κατάσταση και επιβεβαιώνει την ακλόνητη θέση του δήμου Αθηναίων ότι δεν τίθεται κανένα θέμα κατεδάφισης του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Υπενθυμίζονται επιπλέον τα εξής:
1) Το έργο της Διπλής Ανάπλασης Βοτανικού – Λεωφόρου Αλεξάνδρας, βασίζεται σε συμφωνία της ελληνικής πολιτείας, του δήμου Αθηναίων και του Παναθηναϊκού, σε απόλυτη μεταξύ τους συνεργασία.
2) Η παραπάνω συμφωνία δημιούργησε δεσμεύσεις και υποχρεώσεις για όλα τα μέρη. Ο δήμος Αθηναίων, για τις ανάγκες του έργου και την υλοποίηση της συμφωνίας, έχει έως σήμερα δεσμεύσει και διαθέσει ποσά που προσεγγίζουν τα 35 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία νέου γηπέδου. Το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας χαρακτηρίστηκε χώρος κοινόχρηστου πρασίνου από το 2006 (νόμος Σουφλιά). Όλα αυτά έγιναν νόμοι του κράτους και ενσωματώθηκαν στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής, που έχει προετοιμάσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) μαζί με τον Οργανισμό Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ)
Το Προεδρικό Διάταγμα, που με εντολή του νομοθέτη εκπόνησε ο δήμος Αθηναίων, διασφαλίζει πλήρως ότι δεν τίθεται κανένα θέμα κατεδάφισης του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αν δεν έχει προηγουμένως κατασκευαστεί γήπεδο ποδοσφαίρου στον Βοτανικό. Στερείται λοιπόν κάθε νομικής βάσης οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός.
Γίνεται βεβαίως αντιληπτό ότι η δυσμενής οικονομική συγκυρία παρακωλύει τη δημιουργία ενός τέτοιου έργου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο δήμος Αθηναίων στάθηκε, στέκεται και θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του ΠΑΟ, όπως άλλωστε έπραξε την προηγούμενη χρόνια για την επιστροφή του στη «Λεωφόρο», προασπιζόμενος παράλληλα τα συμφέροντα της πόλης.
Είναι μεγάλο λάθος η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής. Εξίσου μεγάλο λάθος όμως είναι και η πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου".

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X