Αρχική / More / Celebrity news / Ο Γρηγόρης Βαλιανάτος απαντά σε 16 πολύ αδιάκριτα ερωτήματα
Ο Γρηγόρης Βαλιανάτος απαντά σε 16 πολύ αδιάκριτα ερωτήματα thumbnail

Ο Γρηγόρης Βαλιανάτος απαντά σε 16 πολύ αδιάκριτα ερωτήματα

Γρηγόρης Βαλλιανάτος: Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.


Γεννήθηκε στην Πλάκα, σήμερα ονειρεύεται μια "Αθήνα Διαμαντόπετρα". Όταν ήταν μικρός χόρευε τραγουδούσε και αφοσιώθηκε στον αθλητισμό. Τώρα, δεν έχει χρόνο για όλα αυτά: Το νέο του πάθος λέγεται πολιτική. "Πάμε για άλλα" είναι το μότο της ζωής του. 


Πώς βρεθήκατε εδώ που είστε;


Βρέθηκα εδώ που είμαι χάρη στην αγάπη των γονιών μου, στους καλούς δασκάλους σε πολλή δουλειά και στο όραμά μου για τη ζωή που λάμπει και φεύγει κάθε μέρα.


Πιστεύετε στο πεπρωμένο ή μόνοι ανοίγουμε το δρόμο που θα περπατήσουμε στη ζωή;


Είμαι από κείνους που χάραξαν το δρόμο της ζωής τους, όταν κατάλαβαν πως το να ναι στραβός ο γιαλός είναι πιο πιθανό από ν αρμενίζουμε στραβά εμείς… Προπονήθηκα σε καλά σχολεία για να μάθω να σκέφτομαι όπως οι άνθρωποι και πέρα της χώρας μου, δούλεψα σε ότι δουλειά πέρασε από μπρος μου, γύρισα τον κόσμο με δουλειές και διαλέξεις, ευτύχισα ανάμεσα σε τρελαμένους εθελοντές κάθε είδους, κι επέστρεψα στη διαπίστωση πως όσο μεγαλώνει ο κύκλος της γνώσης, τόσο τα σημεία επαφής με το άγνωστο πληθαίνουν.


Υπάρχει μια στιγμή της ζωής σας που θα μπορούσε η ζωή σας να είχε πάει αλλού από εκεί που τελικά πήγε;


Περιμένω με εργώδη χαρά τη στιγμή που η ζωή μου θα πάει αλλιώς, γιατί κάθε φορά που συνηθίζω στο υψόμετρο θέλω να σκαρφαλώσω κι άλλο. Έχω δει τον γκρεμό πίσω από κορφές ψηλές και μεγάλες κι έχω φλερτάρει με το χάος. Ο άγγελός μου όμως με αγαπάει πολύ γιατί τον θυμάμαι.


Τα ατυχήματα ή η τύχη χτίζουν το ενδιαφέρον της ζωής;


Η τύχη σε χαλάει και τα ατυχήματα σε φτιάχνουν νομίζω. Αρκεί να επιζήσεις.


Πέστε μου μια επιλογή που σας καθόρισε ;


Η επιλογή που με καθόρισε ήταν όταν γύρω στα 7-8 αποφάσισα να χαίρομαι πιο πολύ από να φοβάμαι, που ήμουν σολίστ στην παιδική χορωδία που τραγουδούσα.


Μια βασική επιρροή σας;


Μια βασική επιρροή μου ήταν οι γυμνοί ήρωες στους μελανόμορφους κύλικες των ελληνικών παραμυθιών στα πελώρια βάζα των αρχαίων που βρίσκονταν πάντα στο ύψος των ματιών μου όταν πιτσιρίκι γύρναγα στης Πλάκας τα δρομάκια με τη γιαγιά μου.


Πιστεύετε στο ένστικτο; Τι είναι το ένστικτο;


Ένστικτο είναι μια λίγο ως πολύ ήπια ηλεκτρική κένωση μέσης διάρκειας που λέει στους ανθρώπους που αφήνονται να την ακούνε, με υπόγεια φωνή "Έλα στα ίσα σου γλυκιά μου"!!


Το λάθος περιέχει περισσότερη γνώση από το σωστό;


Το λάθος περιέχει αφόρητα περισσότερη ματαιοδοξία απ το σωστό που διατηρεί την αίγλη του λόγω ακριβότερου κομμωτηρίου, αλλά η γνώση που περιέχουν και τα δύο λίγο διαφέρει στην πραγματικότητα.


Τι είναι λάθος και τι σωστό;


Λάθος και σωστό είναι οι εξετάσεις που περνάμε ή κοβόμαστε από την αδυσώπητη προπαγάνδα της μαζικής εκπαίδευσης σε ιδέες και αξίες, εξετάσεις που δίνουν αποτελέσματα ανάλογα από το ποιός κερδίζει τις εκλογές, τις εκκλησίες, την τεχνολογία, και βασίζονται στην ιδεολογία που συμβαίνει να είναι επικρατούσα τη στιγμή της φωτογράφησης.


Γιατί ζούμε;


Ζούμε γιατί η μητέρα μας (προς το παρόν γιατί σε λίγο θα γίνεται από προγραμματιστή), έμεινε έγκυος και τελικά μας γέννησε. Στην καλύτερη περίπτωση ο πατέρας μας την αγαπάει και τότε το πέρασμα στη ζωή γίνεται γλυκύτερο και μπορεί να γεννήσει κι ενδιαφέρον για τα χρόνια που ακολουθούν. Άλλοι πάλι λένε πως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε έκτοτε, οπότε και πάλι η ζωή μας έχει ποικιλία. 


Αν έπρεπε να διαλέξετε ανάμεσα στον έρωτα και την δημιουργία τι θα διαλέγατε;


Έχω μανία με τον έρωτα είτε δημιουργεί είτε όχι. Ο έρωτας που είναι αμετάβατος και μεταξύ εκείνων που τον χαίρονται και δεν δείχνει πουθενά αλλού, μου κάνει κι αυτός παρ όλη την τεράστια παρεξήγηση γύρω απ το είναι του που είναι αποτέλεσμα ζήλιας…


Τα δέκα πράγματα που θα κάνατε αν για ένα χρόνο δεν δουλεύατε…


Δεν υπάρχει περίπτωση να μη δουλεύω για ένα χρόνο


Πέστε μια ήττα που αποδείχθηκε η μεγαλύτερη νίκη σας;


Η απολύτως προβλέψιμη λογοκρισία που ήταν πάντα ο λόγος αλλαγής στα 6 τηλεοπτικά κανάλια που δούλεψα μέχρι σήμερα


Τι διαλέγετε; Επιτυχία ή ευτυχία;


Και βέβαια την ευτυχία! Που είναι μια εσωτερική πληροφορία που μας λέει πως το μέσα μας είναι φώς. Και αρκεί για μιά τέτοια κινητοποίηση του μέσα μας, ένα λουλούδι.


Τι φοβάστε περισσότερο;


Δεν φοβάμαι.


Ποιο ελάττωμα σας αγαπάτε και ποιο προτερήματα σας μισείτε;


Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η υστεροφημία μου.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X