Αρχική / More / Αθλητικά / Απαγόρευση μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα!
Απαγόρευση μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα! thumbnail

Απαγόρευση μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα!

Παράβαση του κανονισμού μεταγραφών κάτω των 18 ετών χρεώνει η FIFA στην Μπαρτσελόνα με αποτέλεσμα να την τιμωρήσει με απαγόρευση μεταγραφών για τις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους.Βαριά η καμπάνα. Η FIFA απαγόρευσε στην Μπαρτσελόνα να κάνει μεταγραφές στις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους, λόγω παράβασης κανονισμού μεταγραφής παικτών κάτω των 18.

Η τιμωρία αφορά παράβαση του άρθρου 19 και κατά συνέπεια δεν επιτρέπει στην Μπαρτσελόνα να υπογράψει κάποιον ποδοσφαιριστή για τις επόμενες δυο μεταγραφικές περιόδους.

Οι ποινές επιβλήθηκαν από την FIFA  και από το σύστημα παρακολούθησης μεταγραφών της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIFA TMS) κατά την διάρκεια του τελευταίου χρόνου καθώς έχει διαπιστωθεί τόσο από την Μπαρτσελόνα όσο και από την Ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία παραβάσεις στην πρώτη εγγραφή νεαρών ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό.

Οι έρευνες αφορούν διάφορες εγγραφές ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν σε τουρνουά με την ομάδα σε διαφορετικές αγωνιστικές σεζόν από το 2009 εως το 2013.

Η απόφαση αναφέρει πως «… η Μπαρτσελόνα παραβίασε το άρθρο 19 των κανονισμών με την απόκτηση δέκα ανήλικων παικτών και έχει κάνει πολλές ακόμη παραβάσεις σε άλλες μεταγραφές. Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA έκρινε τις συγκεκριμένες παραβάσεις σοβαρές και αποφάσισε να επιβάλει στο σύλλογο ποινή απαγόρευσης μεταγραφών εντός και εκτός συνόρων για τις δύο προσεχείς μεταγραφικές περιόδους, καθώς και να επιβάλει πρόστιμο 370.000 ευρώ. Επιπροσθέτως, ο σύλλογος έχει προθεσμία 90 ημερών για να συμμορφωθεί με τις διατάξεις για όλους τους ανήλικους ποδοσφαιριστές».

Επιπτώσεις υπάρχουν και για την ισπανική ομοσπονδία, καθώς η FIFA στην απόφασή της αναφέρει πως «… παραβίασε το άρθρο 19 για τη μετακίνηση ανήλικων παικτών. Για το λόγο αυτό επιβάλλεται πρόστιμο 410.000 ευρώ και δίνεται προθεσμία ενός έτους για να εναρμονίσει τους κανονισμούς της με το υπάρχον σύστημα που ισχύει παγκοσμίως για τις μετακινήσεις ανήλικων ποδοσφαιριστών».

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X