Γιατί δεν φοράς κράνος;

Ο Στέλιος Κίτσιου πρέπει να φύγει άμεσα από το ποδόσφαιρο και να αναλάβει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο Θεός τον έστειλε πάνω στη γραμμή στην τελευταία φάση. Δεν έσωσε τον ΠΑΟΚ από την ισοφάριση το παλικάρι, έσωσε ζωές. 

Ο Σάββας Θεοδωρίδης έβαλε τα ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού. Κρυφά πήγε πριν από το ματς σε κοντινό ιχθυοπωλείο, πήρε τα τελάρα με τους γάβρους και με κινήσεις μπαλέτου, χωρίς να το καταλάβει κανείς, τα άδειασε στις δερμάτινες (τρομάρα μας) καρεκλίτσες, έτσι ώστε να μην μπορούν να κάθονται ο Μίτσελ και οι αναπληρωματικοί για να είναι όλοι όρθιοι και στην τσίτα. 

Ο ΠΑΟΚ θα πάει στον τελικό χωρίς Νάτχο, Κλάους και Κατσουράνη. Και στα πλέι οφ με τιμωρημένη έδρα. Τα κανόνισε πάλι ο Μαρινάκης για να βρει ο Ολυμπιακός αποδεκατισμένο τον ΠΑΟΚ στον τελικό και για να του πάρει τη δεύτερη θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ.  

Γιατί δεν φοράς κράνος; Στο λέγαμε μετά το πρώτο ματς, δε στο λέγαμε; «Δεν θα πάω στην Τούμπα με κράνος, θα πάω για ποδόσφαιρο», έλεγες. 

Αν ο Μασάντο έβαζε το γκολ στο τέλος, όταν θα έφευγε από την Τούμπα θα είχε ξαναφυτρώσει παχύ το μουστάκι του. 

Δεν υπήρχε τίποτα ρατσιστικό με την μπανάνα στον Σαλίνο. Ήταν μια απλή αθώα αντίδραση για τα τρία πέναλτι «μαϊμού» που έδωσε ο Μάνταλος στον Ολυμπιακό.

Ο Μίτσελ έφυγε νωρίτερα στα αποδυτήρια για να δει το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, όλα τ΄άλλα είναι παραμύθια. 

Ο Εντινγκά είχε παρεξηγηθεί γιατί το ξύλο έπεφτε σύννεφο κι αυτή τη φορά δεν τον βάρεσε κανένας. 

Καλύτερα να ζέχνουν οι πάγκοι ψαρίλα, παρά να «βρομάει» καχυποψία ο αγωνιστικός χώρος. Τώρα επιτέλους ξεβρόμισε, άλλωστε το είχαν εγγυηθεί Ιβάν και Βρύζας προτού αρχίσει το ντέρμπι. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Δύσκολη η δουλειά του Μάνταλου, ευτυχώς τον βοήθησαν οι παίκτες. 

«Φάτε μάτια ψάρια», θα ήταν ο καλύτερος τίτλος για την εικόνα που εμφάνισε το ελληνικό ποδόσφαιρο λίγο πριν πάει στο Μουντιάλ. Ή αλλιώς «What the fuck?» που έλεγαν τη νύχτα στο BBC, δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες με τη διχτυά που έβγαλε η τράτα στο Θερμαϊκό. 

Υ.Γ. Περισπούδαστες αναλύσεις για την κατάντια του ποδοσφαίρου, την αναζήτηση ευθυνών, τα αναθέματα και τα ευχολόγια, τα σχέδια εναντίον της βίας, τα μορατόριουμ και τις συναινέσεις, μπορείτε να βρείτε πολλά, αλλού. Χρόνια τώρα… Sorry.

Σχετικά άρθρα