Αρχική / Υγεία / Νέο δελτίο τιμών με διορθώσεις στα φάρμακα ως την ερχόμενη Τετάρτη.
Νέο δελτίο τιμών με διορθώσεις στα φάρμακα ως την ερχόμενη Τετάρτη. thumbnail

Νέο δελτίο τιμών με διορθώσεις στα φάρμακα ως την ερχόμενη Τετάρτη.

Μόλις 50 διορθώσεις τιμών που είχαν προκύψει από λάθος αριθμητικές πράξεις, διορθώσεις κωδικών και επαναφορά 10 περίπου ορφανών φαρμάκων στις σωστές τιμές τους περιέλαβε η  συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων του υπουργείου Υγείας.
Το νέο αυτό δελτίο τιμών, αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Η επιτροπή τιμών δεν ασχολήθηκε καθόλου με τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί, με αποτέλεσμα να αφήνονται οι όποιες διορθώσεις αναμένονται από τις ενστάσεις αυτές, για τα τέλη Ιουνίου, στο πλαίσιο της γενικής ανακοστολόγησης.
Πρόκειται μάλιστα για τα δύο τρίτα των ενστάσεων που είχαν εξ΄ αρχής κατατεθεί στην επιτροπή τιμών, αφού στο προηγούμενο δελτίο τιμών είχε περιληφθεί μόλις το ένα τρίτο των ενστάσεων.

Η ανακοστολόγηση του Ιουνίου θα αφορά τα φάρμακα που χάνουν την πατέντα τους, θα γίνει με νέα υπουργική απόφαση περί τιμολόγησης των φαρμάκων και θα περιλαμβάνει και νέες οριζόντιες μειώσεις στις τιμές των προϊόντων.  Επίσης θα λαμβάνει μέριμνα για τη χρήση ή μη, των τιμών σε ορισμένες χώρες όπως η Τσεχία, η Ιταλία κλπ.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X