Αρχική / More / Αθλητικά / Παπακωνσταντίνου: «Είχα δεχθεί απειλές»
Παπακωνσταντίνου: «Είχα δεχθεί απειλές» thumbnail

Παπακωνσταντίνου: "Είχα δεχθεί απειλές"

Σχετικά με την εμπρηστική επίθεση στο κατάστημά του στην Εύβοια ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί απειλές από αγνώστους.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε ότι στοχοποιείται ο ίδιος και η διοίκηση της ΕΠΟ από συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ σχολίασε και θέματα που έχουν να κάνουν με την Εθνική ομάδα, και τις κατηγορίες που δέχεται η Ομοσπονδία. 

Οι δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου στον Arena FM:

Για την εμπρηστική επίθεση στο κατάστημα του: “Προσπαθώ να είμαι ψύχραιμος. Δεν ξέρω και αναρωτιέμαι γιατί έγινε αυτό… Δεν μπορώ να καταλάβω… Δεν έχω τίποτα με κανέναν, ούτε καν υπόνοιες. Ποτέ μου δεν είχα τίποτα με κανέναν και δεν μπορώ να καταλάβω. Υπήρχαν κάποια ανώνυμα τηλεφωνήματα, αυτό είναι αλήθεια. Με απείλησαν, αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Πιστεύω ότι… φταίει η θέση που κατέχω. Δεν έχει σχέση με την δουλειά μου. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να έχουν συμφέροντα και στοχοποιούν εμένα, τον πρόεδρο και άτομα της ομοσπονδίας, μέσα από δημοσιεύματα. Εγώ ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο από ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής και παράγοντας. Αν έχουν πρόβλημα με την θέση που έχω, ας περιμένουν μέχρι το 2016 και τις εκλογές κι ας έρθουν άλλοι.  Ο πρόεδρος την περασμένη Πέμπτη (16/05)  πήγε στον εισαγγελέα και κατέθεσε για τις απειλές, τα δημοσιεύματα και όλα αυτά που δημιουργούν πρόβλημα σε μια εκλεγμένη διοίκηση. Ο κ. Σαρρής έχει καταγγείλει ο ίδιος πως έχει δεχθεί και αυτός απειλές”.

Για την αποστολή της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ στην Βραζιλία: “Η ομοσπονδία κάνει ότι μπορεί για την εθνική ομάδα και υφίσταται γι’ αυτήν. Όλοι οι πόροι έρχονται από την εθνική. Ευτυχώς υπάρχει η εθνική και υπάρχει και ποδόσφαιρο στην Ελλάδα”.

Για τις επιτροπές της ΕΠΟ που αποφασίζουν: “Είναι οι δικαστές που έρχονται μέσα από τον Άρειο Πάγο. Η ΕΠΟ να κάνει τον δικαστή και να βγάζει αποφάσεις; Δεν είναι δυνατόν! Οι δημοσιογράφοι πρέπει να ξέρουν ότι τα όργανα είναι αυτόνομα και λειτουργούν. Εμείς θα επηρεάσουμε τον Άρειο Πάγο και θα ασχολούμαστε με το πρόβλημα του κάθε σωματείου;  Δεν έχουμε πρόβλημα εμείς. Τα σωματεία έχουν το πρόβλημα. Στην Ελλάδα επειδή η ομοσπονδία δεν έχει φιλάθλους βάλλεται αυτή και ο διαιτητής. Εμείς έχουμε μόνο την εθνική”.

Για το αναλογικότερο σύστημα εκλογών που ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ζήσης Βρύζας: “Ο κ. Βρύζας ποτέ δεν εκφράζει άποψη σε συμβούλιο της ΕΠΟ. Εκφράζει μόνο σε υπουργεία και ΜΜΕ. Ας έρθει να μας τα πει ο κ. Βρύζας, που έχει να εμφανιστεί τρεις μήνες στα συμβούλια της ΕΠΟ. Εγώ τρεις μήνες έχω να τον δω. Στα τελευταία τρία συμβούλια δεν ήρθε. Έχει καταθέσει την πρόταση στο Υπουργείο και στους δημοσιογράφους, όχι μέσα στην ομοσπονδία. Εμείς ως διοίκηση από 57, ανεβάζουμε το εκλογικό σώμα στους 200. Τι άλλο να κάνουμε;”.

Για τις αντιρρήσεις του ως προς τις κινήσεις του ΠΑΟΚ: “Με τον ΠΑΟΚ δεν έχω τίποτα. Για τον κ. Βρύζα μιλάω, που βγαίνει και λέει κάποια πράγματα. Θεσμικά είναι ο κ. Βρύζας πρόεδρος. Ίσως ο κ. Βρύζας δεν περνάει στον ΠΑΟΚ τις σωστές απόψεις”.

Για τον αν τον είχε ενοχλήσει η ανακοίνωση του Ολυμπιακού κατά της ΕΠΟ: “Εμένα με ενοχλεί κάθε ανακοίνωση που στρέφεται κατά της ομοσπονδίας, όταν είναι για θέματα που αφορούν τις ίδιες τις ομάδες. Εμείς στον τελικό κυπέλλου και πριν την διεξαγωγή του στείλαμε έγγραφο στο Υπουργείο και την αστυνομία, αναφέροντας  ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά που γίνονται. Η ομοσπονδία τα κάνει; Οι ομάδες με τις ανακοινώσεις δεν δημιουργούν το πρόβλημα; Η ομοσπονδία στο μόνο παιχνίδι που μπορεί να φέρει ευθύνη είναι ο τελικός. Υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί που ψηφίζονται στην Γενική Συνέλευση και υπάρχουν και τα θεσμικά όργανα που διορθώνουν”.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X