Φαλκάο: «Δεν ήθελα να ρισκάρω την υγεία μου»

Ο Ρανταμέλ Φαλκάο δεν θα δώσει το “παρών” στην μεγάλη συνάντηση του καλοκαιριού αφού δεν είναι απόλυτα έτοιμος για να ανταποκριθεί. Ο κορυφαίος Κολομβιανός επιθετικός, που είχε πάθει ρήξη χιαστών σε παιχνίδι κυπέλλου στη Γαλλία, προσπάθησε πολύ όλο αυτό το χρονικό διάστημα να επιστρέψει. Μετείχε στις προπονήσεις τόσο της Μονακό όσο και της Κολομβίας, ωστόσο δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο μπροστά του για να επιστρέψει 100% έτοιμος μετά το σοβαρό τραυματισμό του.

«Σήμερα είμαι σε καλή κατάσταση, αλλά το γνωρίζω ότι μου λείπει ακόμη πολύ για να μπορέσω να παίξω. Δεν ήθελα να στερήσω την ευκαιρία από κάποιον συμπαίκτη μου που είναι 100 % έτοιμος, ούτε να ρισκάρω την υγεία μου.

Πότε δεν τα παράτησα αν και γνώριζα ότι η ανάρρωσή μου ήταν δύσκολη, γι αυτό και το ότι έχω φτάσει σήμερα σε τέτοιο σημείο με εκπλήσσει. Αυτή η κατάσταση με ωρίμασε, με έκανε πιο δυνατό. Θέλω να ευχαριστήσω το τεχνικό επιτελείο που με περίμενε.

Έχουμε μια μεγάλη Εθνική ομάδα την οποία πρέπει να στηρίξουμε. Εμπιστευόμαστε απόλυτα τους επιθετικούς μας που είναι στην αποστολή, έχουμε πολύ ικανούς ποδοσφαιριστές» τόνισε στις δηλώσεις του ο Φαλκάο. 

Ο Αργεντινός τεχνικός Χοσέ Πέκερμαν, μετά τον αποκλεισμό του Φαλκάο, ανακοίνωσε τους παίκτες που θα πάρει μαζί του στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Αναλυτικά η 23άδα της Κολομβίας:

Τερματοφύλακες: Νταβίντ Οσπίνα (Νις), Φαρίντ Μοντραγκόν (Ντεπορτίβο Κάλι), Καμίλο Βάργκας (Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε).

Αμυντικοί: Μάριο Γέπες (Μίλαν), Κριστιάν Σαπάτα (Μίλαν), Πάμπλο Αμέρο (Γουέστ Χαμ), Καμίλο Σουνίγκα (Νάπολι), Σαντιάγκο Αρίας (Αϊντχόφεν), Εντερ Αλβαρες Μπαλάντα (Ρίβερ Πλέιτ), Κάρλος Βαλντές (Σαν Λορένσο).

Μέσοι: Φρέντι Γκουαρίν (Ιντερ), Χουάν Κουαδράδο (Φιορεντίνα), Τζέιμς Ροντρίγκες (Μονακό), Αμπέλ Αγκιλάρ (Τουλούζ), Χουάν Φερνάντο Κιντέρο (Πόρτο), Κάρλος Σάντσες (Ελτσε), Αλντο Λεάο Ραμίρες (Μορέλια), Αλεσάντερ Μεχία (Ατλέτικο Νασιονάλ).

Επιθετικοί: Βίκτορ Ιμπάρμπο (Κάλιαρι), Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο), Κάρλος Μπάκα (Σεβίλλη), Αντριάν Ράμος (Χέρτα), Τεόφιλο Γκουτιέρες (Ρίβερ Πλέιτ).

Σχετικά άρθρα